2016-01-17 16:42

2016-01-17 16:42

Otto missade finalerna

ALPINT: Högklassigt startfält på Hovfjället

Motståndet var rejält tufft i herrklassen när Hovfjället arrangerade två FIS-deltävlingar i Svenska cupen. Otto Hult från Filipstad kvalade bra men fick nöja sig med en åttondeplats. Branäs Pontus Christensson körde hem en femteplats.

51 herrar från sju länder kom till start i de högklassiga tävlingarna på Hovfjället. Bäste svensk blev Victor Sticko som slutade tvåa på lördagen slagen av Florian Wilmsmann, Tyskland. Även söndagens tävlingar slutade med en andraplats, en annan tysk; Philip von Feilitzsch-Hanley, segrade då.

– Det har inte gått så bra för mig i världscupen, jag har inte klarat kvalen i tävlingarna före jul. Nu är jag på jakt efter form och självförtroende. Jag ville verkligen vinna i dag, men jag kan glädjas åt att ha gjort de snabbaste åken både lördag och söndag, sa Victor Sticko efter söndagens final.

Ger rutin

Värmländske landslagsmannen Otto Hult från Filipstad slogs ut redan i kvartsfinalen på lördagen. Söndagens tävlingar gick bättre, men en tredjeplats i seminfinalen innebar att Hult fick nöja sig med en plats i den lilla finalen. Där slutade han sist, på en total åttondeplats.

– Det tog slut vid den första grinden i lilla finalen. Det känns självklart surt just nu, men jag fick köra alla heat i dag, och det är precis vad jag behöver. Jag har ju alltid kört själv i backen, det tar sin tid att vänja sig vid att vara flera som konkurrerar om spår och positioner, säger Otto Hult.

Christensson femma

Pontus Christensson, studerande på Stjerneskolan och tävlande för Branäs, vann den lilla finalen och slutade femma i söndagens tävlingar.

– Riktigt skönt! Lördagen blev misslyckad så det här kändes riktigt bra, även om man ju helst vill köra den riktiga finalen. Förra säsongen bröt jag tummen strax innan tävlingarna på Hovfjället så det var skönt att få komma hit nu och göra bra resultat.

51 herrar från sju länder kom till start i de högklassiga tävlingarna på Hovfjället. Bäste svensk blev Victor Sticko som slutade tvåa på lördagen slagen av Florian Wilmsmann, Tyskland. Även söndagens tävlingar slutade med en andraplats, en annan tysk; Philip von Feilitzsch-Hanley, segrade då.

– Det har inte gått så bra för mig i världscupen, jag har inte klarat kvalen i tävlingarna före jul. Nu är jag på jakt efter form och självförtroende. Jag ville verkligen vinna i dag, men jag kan glädjas åt att ha gjort de snabbaste åken både lördag och söndag, sa Victor Sticko efter söndagens final.

Ger rutin

Värmländske landslagsmannen Otto Hult från Filipstad slogs ut redan i kvartsfinalen på lördagen. Söndagens tävlingar gick bättre, men en tredjeplats i seminfinalen innebar att Hult fick nöja sig med en plats i den lilla finalen. Där slutade han sist, på en total åttondeplats.

– Det tog slut vid den första grinden i lilla finalen. Det känns självklart surt just nu, men jag fick köra alla heat i dag, och det är precis vad jag behöver. Jag har ju alltid kört själv i backen, det tar sin tid att vänja sig vid att vara flera som konkurrerar om spår och positioner, säger Otto Hult.

Christensson femma

Pontus Christensson, studerande på Stjerneskolan och tävlande för Branäs, vann den lilla finalen och slutade femma i söndagens tävlingar.

– Riktigt skönt! Lördagen blev misslyckad så det här kändes riktigt bra, även om man ju helst vill köra den riktiga finalen. Förra säsongen bröt jag tummen strax innan tävlingarna på Hovfjället så det var skönt att få komma hit nu och göra bra resultat.