2016-01-16 06:00

2016-01-16 06:00

Grassl hoppar av Hovfjället

SKICROSS

Paulina Grassl, som vanligtvis kör traditionella alpina grenar, planerade att vara med i helgens skicrosstävlingar i Hovfjället.

Men fredagens besiktning och träning har fått Sunneåkerskan att ändra sig.

– Troligen ställer jag inte upp. Jag har aldrig tävlat i skicross tidigare och det verkar vara för avancerat och farligt. Trots att banan kanske ska göras lättare, efter kritik från flera åkare, vill jag inte riskera att bli skadad med mycket av säsongen kvar, säger Grassl.

Att i framtiden satsa på skicross är inte heller aktuellt.

– Nej, det här var bara tänkt som en kul grej.

Nästa vecka väntar internationella farttävlingar i Norge.

 

Men fredagens besiktning och träning har fått Sunneåkerskan att ändra sig.

– Troligen ställer jag inte upp. Jag har aldrig tävlat i skicross tidigare och det verkar vara för avancerat och farligt. Trots att banan kanske ska göras lättare, efter kritik från flera åkare, vill jag inte riskera att bli skadad med mycket av säsongen kvar, säger Grassl.

Att i framtiden satsa på skicross är inte heller aktuellt.

– Nej, det här var bara tänkt som en kul grej.

Nästa vecka väntar internationella farttävlingar i Norge.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.