2015-12-13 21:15

2015-12-13 21:16

Värmländska framgångar i Svenska cupen

SKIDSKYTTE

Det var flera värmländska insatser som värmde i kylan under helgens svenska cup i Boden. Mer än 15 grader kallt, men fina spår och förhållanden bäddade för härliga skidskyttedagar.

Bäst gick det för Lima-talangen Emil Simonsson som vann samtliga tre tävlingar i H16/17-klassen.

SK Bores Emil Nykvist var nära att åstadkomma samma bedrift i H18/19-klassen. Han blev etta i sprint, etta i jaktstarten men ”bara” tvåa i distansen. I samma åldersklass på damsidan fortsatte Bores framgångar. Moa Olsson blev tvåa i sprinten, etta i jaktstarten och trea på distansen.

I2 IF:s Oskar Brandt har haft en kämpig sommar med körtelfeber som gav ett träningsuppehåll på åtta veckor. I Boden blev han femma i sprinten, fyra i jaktstarten och tog sig imponerande nog upp på pallen i distansloppet i och med sin andraplats.

Bäst gick det för Lima-talangen Emil Simonsson som vann samtliga tre tävlingar i H16/17-klassen.

SK Bores Emil Nykvist var nära att åstadkomma samma bedrift i H18/19-klassen. Han blev etta i sprint, etta i jaktstarten men ”bara” tvåa i distansen. I samma åldersklass på damsidan fortsatte Bores framgångar. Moa Olsson blev tvåa i sprinten, etta i jaktstarten och trea på distansen.

I2 IF:s Oskar Brandt har haft en kämpig sommar med körtelfeber som gav ett träningsuppehåll på åtta veckor. I Boden blev han femma i sprinten, fyra i jaktstarten och tog sig imponerande nog upp på pallen i distansloppet i och med sin andraplats.