2015-12-07 15:16

2015-12-07 15:16

De får fortsätta

SKIDSKYTTE

Mona Brorsson, Finnskoga, och Linn Persson, Bore, får fortsatt förtroende i världscupen i skidskytte.

De båda värmländskornas prestationer i världscupens säsongsstart i Östersund gångna veckan räckte för att de skulle bli uttagna i den svenska truppen på åtta personer till kommande tävlingar i Hochfilzen, Österrike fredag–söndag.

– De här åkarna har visat god form, särskilt under den sista helgen, då flera åkte på toppen av sin förmåga. Efter ett par dagars lugnare träning hoppas vi att formen fortsätter att stiga, säger huvudtränare Wolfgang Pichler till Svenska skidskytteförbundets hemsida.

Här är hela truppen: Mona Brorsson, Elisabeth Högberg, Linn Persson, Anna Magnusson, Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Ted Armgren, Peppe Femling.

Både Mona Brorsson och Linn Persson tog världscuppoäng i Östersund. Linn, tillsammans med Tobias Arwidson. Lima, var fyra i singelmixedstafetten, 29:a och bästa svenska i distansloppet, 55:a i sprinten och 38 i jaktstarten. Mona kom 53:a i distansen, 51:a i sprint och åkte upp sig 20 placeringar i jaktstarten, till 31.

De båda värmländskornas prestationer i världscupens säsongsstart i Östersund gångna veckan räckte för att de skulle bli uttagna i den svenska truppen på åtta personer till kommande tävlingar i Hochfilzen, Österrike fredag–söndag.

– De här åkarna har visat god form, särskilt under den sista helgen, då flera åkte på toppen av sin förmåga. Efter ett par dagars lugnare träning hoppas vi att formen fortsätter att stiga, säger huvudtränare Wolfgang Pichler till Svenska skidskytteförbundets hemsida.

Här är hela truppen: Mona Brorsson, Elisabeth Högberg, Linn Persson, Anna Magnusson, Fredrik Lindström, Jesper Nelin, Ted Armgren, Peppe Femling.

Både Mona Brorsson och Linn Persson tog världscuppoäng i Östersund. Linn, tillsammans med Tobias Arwidson. Lima, var fyra i singelmixedstafetten, 29:a och bästa svenska i distansloppet, 55:a i sprinten och 38 i jaktstarten. Mona kom 53:a i distansen, 51:a i sprint och åkte upp sig 20 placeringar i jaktstarten, till 31.