2015-03-30 09:47

2015-03-30 09:47

Lag Edin förlorade mot Kanada

CURLING

Sveriges curlingherrar, lag Edin från Karlstad, förlorade mot hemmanationen Kanada med 6–9 i VM i Halifax på sena söndagskvällen svensk tid.

Kanada gick upp till en 3–0-ledning redan i första omgången när skippern Pat Simmons slog ut en svensk sten. I den sjätte omgången fick Sverige två poäng och reducerade till 4–5 och efter ytterligare två poäng i den åttonde omgången, då skippern Niklas Edin placerade sin sten i boet, var det kvitterat till 6–6.

Men Kanada tog tre poäng i de två sista omgångarna vilket gav Sverige sin andra förlust på tre matcher i VM.

Kanada gick upp till en 3–0-ledning redan i första omgången när skippern Pat Simmons slog ut en svensk sten. I den sjätte omgången fick Sverige två poäng och reducerade till 4–5 och efter ytterligare två poäng i den åttonde omgången, då skippern Niklas Edin placerade sin sten i boet, var det kvitterat till 6–6.

Men Kanada tog tre poäng i de två sista omgångarna vilket gav Sverige sin andra förlust på tre matcher i VM.