2015-02-26 14:19

2015-02-26 15:59

Silver till Sverige i damstafetten

SKID-VM

Sverige tog på torsdagen silver i damstefetten i skid-VM i Falun.

Efter en godkänd första sträcka av Sofia Bleckur förde Charlotte Kalla upp Sverige till andraplatsen på den andrasträckan bara sekunder efter Norge. Men när Sveriges Maria Rydqvist föll på tredje sträckan var guldchansen borta, och Sverige fick inrikta sig på att kämpa om silvret med Finland.

På sista sträckan gjorde Stina Nilsson vad hon skulle och skidade hem silvermedaljen åt Sverige.

 

Efter en godkänd första sträcka av Sofia Bleckur förde Charlotte Kalla upp Sverige till andraplatsen på den andrasträckan bara sekunder efter Norge. Men när Sveriges Maria Rydqvist föll på tredje sträckan var guldchansen borta, och Sverige fick inrikta sig på att kämpa om silvret med Finland.

På sista sträckan gjorde Stina Nilsson vad hon skulle och skidade hem silvermedaljen åt Sverige.