2015-02-24 14:29

2015-02-24 14:45

VM-guld till Charlotte Kalla

SKID-VM

Charlotte Kalla var överlägsen på 10 kilometer fritt i VM i Falun på tisdagseftermiddagen.

Svenskan vann VM-guldet före Jessica Diggins och Caitlin Cregg, båda USA.

De största konkurrenterna, norskorna Marit Björgen och Therese Johaug, föll ihop totalt och var långt från tätstiden.

– Det var tufft ute i banan i dag. Det gällde att ligga på hela vägen. Jag gick tidigt i fältet, det gällde att göra sitt egna lopp. Först när jag varit i målfållan ett tag så började jag förstå, säger Kalla till SVT.

Svenskan vann VM-guldet före Jessica Diggins och Caitlin Cregg, båda USA.

De största konkurrenterna, norskorna Marit Björgen och Therese Johaug, föll ihop totalt och var långt från tätstiden.

– Det var tufft ute i banan i dag. Det gällde att ligga på hela vägen. Jag gick tidigt i fältet, det gällde att göra sitt egna lopp. Först när jag varit i målfållan ett tag så började jag förstå, säger Kalla till SVT.