2015-02-22 21:23

2015-02-22 21:24

Lag Edin vann elitserien

CURLING: Lag Edin övertygade i elitseriens slutkläm

Efter ett mindre lyckat sammandrag i Karlstad i höstas kom lag Edin igen med ett precist spel som tog dem hela vägen när elitserien avgjordes.
– Nu fick vi segrarna som vi borde ha fått i det första sammandraget, säger Niklas Edin.

Det blev som förväntat ett mer engagerat lag Edin som kom till Danderyd där det andra och sista sammandraget av elitserien utspelade sig. Niklas Edin och hans mannar (Oskar Eriksson, Kristian Lindström och Christoffer Sundgren) hade bättre förutsättningar denna gång, något som syntes. I Karlstad spelade laget med en man mindre innan de kunde få in en reserv, och en match förlorade laget efter att skräp på banan gjorde att en sten skar.

Sveriges bästa lag

Även om lag Edin inte har ifrågasatts som Sveriges bästa curlinglag just nu, fick de möjlighet att återigen bevisa faktumet efter idel segrar i helgens sju matcher.

– Alla har vetat det hela tiden men skönt att vi fick segrarna som vi ska ha, säger Edin.

Vägen till final gick via Härnösand Team First Hotels som besegrades med 7–4 efter tre stulna poäng i den sjätte omgången.

I finalen stod Skellefteålaget Eskilsson för motståndet, samma lag som Edin och hans mannar förlorade med 8–2 emot senast i Karlstad. Den här gången blev dock resultatet det omvända. Efter sju omgångar stod det 4–2 till värmlänningarna och när de stal tre poäng i den nionde omgången var segern definitiv.

– Det var inget snack om saken. Vi spelade som vi skulle och har 140 platser på världsrankingen ner till närmaste svenska lag bakom oss.

VM-medalj är målet

Det ”nya” lag Edin har nu vunnit EM-guld, SM-guld och elitserien. Nu är siktet inställt på att vara med och konkurrera om en VM-medalj. Men innan VM i Kanada hinner Karlstadslaget med att finjustera spelet och formen i ett par tävlingar.

– Nu blir det att åka hem och träna på. Innan VM ska vi hinna med två tävlingar också.

Har ni något uttalat mål för den närmaste tävlingstiden?

– Vi siktar på att ta medalj på VM. Vi kan, och ska, vara med och slåss däruppe.

Det blev som förväntat ett mer engagerat lag Edin som kom till Danderyd där det andra och sista sammandraget av elitserien utspelade sig. Niklas Edin och hans mannar (Oskar Eriksson, Kristian Lindström och Christoffer Sundgren) hade bättre förutsättningar denna gång, något som syntes. I Karlstad spelade laget med en man mindre innan de kunde få in en reserv, och en match förlorade laget efter att skräp på banan gjorde att en sten skar.

Sveriges bästa lag

Även om lag Edin inte har ifrågasatts som Sveriges bästa curlinglag just nu, fick de möjlighet att återigen bevisa faktumet efter idel segrar i helgens sju matcher.

– Alla har vetat det hela tiden men skönt att vi fick segrarna som vi ska ha, säger Edin.

Vägen till final gick via Härnösand Team First Hotels som besegrades med 7–4 efter tre stulna poäng i den sjätte omgången.

I finalen stod Skellefteålaget Eskilsson för motståndet, samma lag som Edin och hans mannar förlorade med 8–2 emot senast i Karlstad. Den här gången blev dock resultatet det omvända. Efter sju omgångar stod det 4–2 till värmlänningarna och när de stal tre poäng i den nionde omgången var segern definitiv.

– Det var inget snack om saken. Vi spelade som vi skulle och har 140 platser på världsrankingen ner till närmaste svenska lag bakom oss.

VM-medalj är målet

Det ”nya” lag Edin har nu vunnit EM-guld, SM-guld och elitserien. Nu är siktet inställt på att vara med och konkurrera om en VM-medalj. Men innan VM i Kanada hinner Karlstadslaget med att finjustera spelet och formen i ett par tävlingar.

– Nu blir det att åka hem och träna på. Innan VM ska vi hinna med två tävlingar också.

Har ni något uttalat mål för den närmaste tävlingstiden?

– Vi siktar på att ta medalj på VM. Vi kan, och ska, vara med och slåss däruppe.

  • Markus Höijer