2015-01-23 19:51

2015-01-23 19:51

Brorsson en tiondel från jaktstart

SKIDSKYTTE

Vitrysskan Darya Domracheva dominerade fredagens världscupsprint i Antholz-Anterzelva.

Felfritt skytte gav henne segern före Kaisa Mäkäräinen från Finland. Bästa svenska blev värmländskan Mona Brorsson, Finnskoga, som slutade på en delad 61:a plats. Tyvärr innebar detta att Brorsson missade att kvalificera sig för den kommande jaktstarten, då amerikanskan Hannah Dreissigacker la beslag på den sista platsen – med en tiondels marginal.

Tävlingarnas andra värmländska, Bores Emma Nilsson, hade även hon en tung fredag. Hon insjuknade nämligen i influensa och tvingades därför lämna återbud.

Felfritt skytte gav henne segern före Kaisa Mäkäräinen från Finland. Bästa svenska blev värmländskan Mona Brorsson, Finnskoga, som slutade på en delad 61:a plats. Tyvärr innebar detta att Brorsson missade att kvalificera sig för den kommande jaktstarten, då amerikanskan Hannah Dreissigacker la beslag på den sista platsen – med en tiondels marginal.

Tävlingarnas andra värmländska, Bores Emma Nilsson, hade även hon en tung fredag. Hon insjuknade nämligen i influensa och tvingades därför lämna återbud.