2015-01-18 11:08

2015-01-20 23:16

"Det känns lite surt..."

SKIDOR: Inget skid-SM i Torsby – och stor besvikelse

Det blir inget skid-SM i Torsby. Ett besked som kom överraskande – för Hans Carlson och alla andra i SK Bore.
– Vi hade fått förhandsbesked om att vi skulle vara förberedda på att ta över arrangemanget. Det känns därför lite surt just, säger Carlsson.

Charlotte Kalla och resten av den svenska skideliten kommer nu i stället att göra upp om SM-medaljerna som planerat i Ånneboda utanför Örebro. Där finns det just nu inte tillräckligt med snö, men Örebro kommun har gått in som garant att den vita massan ska finnas på plats när tävlingarna inleds på onsdag i nästa vecka.

Hans Carlson fick det här för honom oväntade beskedet sent i lördagskväll.

– Det jag fått höra är att det ska plogas snö på skogsvägar och hämtas från höjderna på Kilsbergen och att det är på det sättet SM:et ska räddas. Örebro kommun har garanterat Svenska skidförbundet att arrangemanget ska räddas på så vis. Men det handlar om många tusen kubikmeter.

Är tveksam

Det låter som att du inte bara är besviken utan också tveksam till denna räddningsaktion?

– Tveksam..? Ja, kanske i alla fall. Finns verkligen snön i tillräckliga mängder. Som den sportsman jag ändå är lyckönskar jag Örebroalliansen och hoppas de ska kunna bjuda på sportsligt rättvisa förhållanden.

I Torsby sitter ändå Hans Carlson, och är besviken.

– Det kan jag inte neka till. Så sent som för en vecka sedan satt jag med banchefen från Örebroalliansen och han sa att det var krisläge. Under det samtalet gav han en bild som att det inte skulle gå att köra SM i Örebro och att vi skulle ta över och vi har därför varit inställda på det hela den senaste veckan. Vi hade allt på plats, det hade bara varit att trycka på knappen.

Rally nästa uppdrag

Redan under söndagen började Bores funktionärer att plocka ner de tält som skulle ha fungerat som vallautrymme och en del annat som stod klart för att ta över SM-arrangemanget.

– Jag surar lite under söndagen, sedan är det på det igen.

SK Bores nästa funktionärsuppdrag blir nu i stället att vara, tillsammans med MK Ratten, arrangörer av två specialsträckor under Svenska rallyt.

– Nu blir det fullt fokus på det arbetet.

Skid-SM avgörs mellan den 28 januari och 1 februari och framför allt torsdagen blir intressant ur Boresynpunkt. Då körs stafetterna med ett lag från Torsbyklubben som har medaljchans.

Nästa vinter kommer det bli SM-tävlande i Torsby. Då handlar det om junior-SM och datumet är spikat, 9 till 13 mars.

Charlotte Kalla och resten av den svenska skideliten kommer nu i stället att göra upp om SM-medaljerna som planerat i Ånneboda utanför Örebro. Där finns det just nu inte tillräckligt med snö, men Örebro kommun har gått in som garant att den vita massan ska finnas på plats när tävlingarna inleds på onsdag i nästa vecka.

Hans Carlson fick det här för honom oväntade beskedet sent i lördagskväll.

– Det jag fått höra är att det ska plogas snö på skogsvägar och hämtas från höjderna på Kilsbergen och att det är på det sättet SM:et ska räddas. Örebro kommun har garanterat Svenska skidförbundet att arrangemanget ska räddas på så vis. Men det handlar om många tusen kubikmeter.

Är tveksam

Det låter som att du inte bara är besviken utan också tveksam till denna räddningsaktion?

– Tveksam..? Ja, kanske i alla fall. Finns verkligen snön i tillräckliga mängder. Som den sportsman jag ändå är lyckönskar jag Örebroalliansen och hoppas de ska kunna bjuda på sportsligt rättvisa förhållanden.

I Torsby sitter ändå Hans Carlson, och är besviken.

– Det kan jag inte neka till. Så sent som för en vecka sedan satt jag med banchefen från Örebroalliansen och han sa att det var krisläge. Under det samtalet gav han en bild som att det inte skulle gå att köra SM i Örebro och att vi skulle ta över och vi har därför varit inställda på det hela den senaste veckan. Vi hade allt på plats, det hade bara varit att trycka på knappen.

Rally nästa uppdrag

Redan under söndagen började Bores funktionärer att plocka ner de tält som skulle ha fungerat som vallautrymme och en del annat som stod klart för att ta över SM-arrangemanget.

– Jag surar lite under söndagen, sedan är det på det igen.

SK Bores nästa funktionärsuppdrag blir nu i stället att vara, tillsammans med MK Ratten, arrangörer av två specialsträckor under Svenska rallyt.

– Nu blir det fullt fokus på det arbetet.

Skid-SM avgörs mellan den 28 januari och 1 februari och framför allt torsdagen blir intressant ur Boresynpunkt. Då körs stafetterna med ett lag från Torsbyklubben som har medaljchans.

Nästa vinter kommer det bli SM-tävlande i Torsby. Då handlar det om junior-SM och datumet är spikat, 9 till 13 mars.