2015-01-17 14:15

2015-01-20 23:16

På väg mot storseger - körde fel

SKIDOR

Längdåkaren Bill Impola från Torsby, som tävlar för SK Bore i Sverige, gick mot storseger i långloppet La Diagonela i Schweiz.
Då körde han fel.

25-åringen hade ryckt till sig en betryggande ledning och åkt i ensamt majestät i drygt 30 av 43 kilometer när han två kilometer före slutet skulle svänga av mot mål. Det var bäddat för största segern hittills i långloppskarriären.

Där gjorde han misstaget att istället ge sig ut på ännu ett varv - och när en ledare längs spåret uppmärksammade honom på det felaktiga vägvalet insåg Impola att segern gått upp i rök. Han valde att bryta loppet.

– Jag får skylla mig själv. Jag uppfattade inte att jag skulle svänga därnere. Jag tvekade, fan, vänster eller höger, men körde dit och uppfattade att det var rätt eftersom tv-skotern följde mig. Men... men det var fel, säger han till Sportbladet.

– Först var jag sur. Sedan tänkte jag det bara är idrott. Det kommer nya chanser. Det här gör väl inget om ett år, fast folk kommer pika mig resten av livet.

Loppet, som ingår i långloppscupen Ski Classics, vanns av norrmannen Öystein "Pölsa" Pettersen.

25-åringen hade ryckt till sig en betryggande ledning och åkt i ensamt majestät i drygt 30 av 43 kilometer när han två kilometer före slutet skulle svänga av mot mål. Det var bäddat för största segern hittills i långloppskarriären.

Där gjorde han misstaget att istället ge sig ut på ännu ett varv - och när en ledare längs spåret uppmärksammade honom på det felaktiga vägvalet insåg Impola att segern gått upp i rök. Han valde att bryta loppet.

– Jag får skylla mig själv. Jag uppfattade inte att jag skulle svänga därnere. Jag tvekade, fan, vänster eller höger, men körde dit och uppfattade att det var rätt eftersom tv-skotern följde mig. Men... men det var fel, säger han till Sportbladet.

– Först var jag sur. Sedan tänkte jag det bara är idrott. Det kommer nya chanser. Det här gör väl inget om ett år, fast folk kommer pika mig resten av livet.

Loppet, som ingår i långloppscupen Ski Classics, vanns av norrmannen Öystein "Pölsa" Pettersen.