2014-02-11 11:02

2015-04-09 08:35

Emma blev femma i slopestylefinalen

OS

(UPPDATERAD) Det som började med ett fall slutade med en succé.
Emma Dahlström från Torsby slutade på en finfin femteplats i damernas slopestyle.
– Hade jag fått till ett perfekt andraåk hade det blivit medalj, men jag är jätteglad, säger Emma.

I en intervju I NWT inför OS deklarerade Emma Dahlström att hon siktade på en plats på pallen i damernas slopestyle. Men det började långt ifrån bra med ett fall i den första kvalomgången och det var med tydliga smärtor som hon tog sig i mål.

– Jag kom fel och slog i en box med låret. Jag fick en lårkaka men fick snabbt is på det. Det var inget som jag led av senare i tävlingen, det är så mycket adrenalin med i bilden så man känner inte efter, berättar Emma.

Svåra förhållanden

I det andra kvalåket gick det betydligt bättre. Poängen blev 79,20 och därmed kvalade Emma in som sexa till finalen.

I det första finalåket körde Emma på säkerhet och med 72,80 poäng låg hon fyra. Till skillnad från andra alpina grenar är det inte totalpoängen från två åk som räknas i slopestyle, utan den bästa poängen i ett åk. Därför höjde Emma svårighetsgraden betydligt till den andra omgången där hon fick poängen 75,40.

– Inför det andra åket var det en medalj som gällde. Det tror jag att jag hade klarat om jag gjort ett perfekt åk, men nu gjorde jag inte det. Det var inga lätta förhållanden. Det var varmt och mycket lössnö, vilket gjorde att jag inte fick nog med fart till ett av hoppen. Men just nu är jag jätteglad för placeringen, säger Emma.

För 21-åriga Dahlström blev det en succé i OS-debuten och när slopestyle för första gången var med på OS-programmet var det bra drag i publiken.

– Det är kul att få visa upp slopestyle inför en så stor publik och många tittare. Det är redan klart att slopestyle är med i nästa OS också, berättar Emma.

Bäst i Europa

Vinter-OS 2018 avgörs Peyongchang, Sydkorea, och Emma har fått mersmak av de olympiska tävlingarna.

– Det har varit otroligt bra här. OS är det största vinterevenemanget och byn vi bor i är perfekt uppbyggd. Jag kommer att vara kvar på OS fram till den 15 februari och ska till exempel heja fram slopestylekillarna under torsdagen.

Den historiska första slopestylepallen i OS-sammanhang dominerades av Nordamerika. Kanadensiskan Dara Howell tog guld, silvret gick till Devin Logan, USA, och kanadensiska Kim Lamarre fullbordade dominansen på bronsplatsen. Fjärdeplatsen tog Anna Segal från Australien och därmed blev Emma Dahlström bästa europé.

I en intervju I NWT inför OS deklarerade Emma Dahlström att hon siktade på en plats på pallen i damernas slopestyle. Men det började långt ifrån bra med ett fall i den första kvalomgången och det var med tydliga smärtor som hon tog sig i mål.

– Jag kom fel och slog i en box med låret. Jag fick en lårkaka men fick snabbt is på det. Det var inget som jag led av senare i tävlingen, det är så mycket adrenalin med i bilden så man känner inte efter, berättar Emma.

Svåra förhållanden

I det andra kvalåket gick det betydligt bättre. Poängen blev 79,20 och därmed kvalade Emma in som sexa till finalen.

I det första finalåket körde Emma på säkerhet och med 72,80 poäng låg hon fyra. Till skillnad från andra alpina grenar är det inte totalpoängen från två åk som räknas i slopestyle, utan den bästa poängen i ett åk. Därför höjde Emma svårighetsgraden betydligt till den andra omgången där hon fick poängen 75,40.

– Inför det andra åket var det en medalj som gällde. Det tror jag att jag hade klarat om jag gjort ett perfekt åk, men nu gjorde jag inte det. Det var inga lätta förhållanden. Det var varmt och mycket lössnö, vilket gjorde att jag inte fick nog med fart till ett av hoppen. Men just nu är jag jätteglad för placeringen, säger Emma.

För 21-åriga Dahlström blev det en succé i OS-debuten och när slopestyle för första gången var med på OS-programmet var det bra drag i publiken.

– Det är kul att få visa upp slopestyle inför en så stor publik och många tittare. Det är redan klart att slopestyle är med i nästa OS också, berättar Emma.

Bäst i Europa

Vinter-OS 2018 avgörs Peyongchang, Sydkorea, och Emma har fått mersmak av de olympiska tävlingarna.

– Det har varit otroligt bra här. OS är det största vinterevenemanget och byn vi bor i är perfekt uppbyggd. Jag kommer att vara kvar på OS fram till den 15 februari och ska till exempel heja fram slopestylekillarna under torsdagen.

Den historiska första slopestylepallen i OS-sammanhang dominerades av Nordamerika. Kanadensiskan Dara Howell tog guld, silvret gick till Devin Logan, USA, och kanadensiska Kim Lamarre fullbordade dominansen på bronsplatsen. Fjärdeplatsen tog Anna Segal från Australien och därmed blev Emma Dahlström bästa europé.

null
null
null