2014-02-08 17:26

2015-04-09 08:36

Bergman på 24:e plats

OS

Ekshäradssonen Carl-Johan Bergman kammade hem en 24:e plats i OS-sprinten.

Carl Johan Bergman hamnade på en preliminär 18:e plats men hamnade dock på en 24:e plats efter en bom i det stående skyttet med Björn Ferry tätt bakom. En halvsekund skilde dem åt. De 60 bästa är nu kvalificerade för måndagens tävling. Bergman gick ut med startnummer 70.

– Vi vet hur jädra små marginaler det, säger Carl Johan Bergman till TT.

Bergman var som bäst fyra i världscupen i vinter.

– Vi är ju realister. Vi har varit med i det här gamet och vi vet hur jädra små marginaler det är, hur lite det behövs i form för att man ska åka 20 sekunder snabbare. Det är sex sekunder per varv och så skjuter man en till – då har man tagit nästan 40 sekunder och då är man högt uppe, fortsätter Bergman till TT.

I måndagens jaktstart har Bergman, precis som Ferry, drygt en minut upp till täten. En uppgift som inte blir enklare av att det är många åkare som måste passeras i den täta resultatlistan.

40-åringen, Ole Einar Björndalen, tog sitt sjunde OS-guld i och med dagens vinst.

Carl Johan Bergman hamnade på en preliminär 18:e plats men hamnade dock på en 24:e plats efter en bom i det stående skyttet med Björn Ferry tätt bakom. En halvsekund skilde dem åt. De 60 bästa är nu kvalificerade för måndagens tävling. Bergman gick ut med startnummer 70.

– Vi vet hur jädra små marginaler det, säger Carl Johan Bergman till TT.

Bergman var som bäst fyra i världscupen i vinter.

– Vi är ju realister. Vi har varit med i det här gamet och vi vet hur jädra små marginaler det är, hur lite det behövs i form för att man ska åka 20 sekunder snabbare. Det är sex sekunder per varv och så skjuter man en till – då har man tagit nästan 40 sekunder och då är man högt uppe, fortsätter Bergman till TT.

I måndagens jaktstart har Bergman, precis som Ferry, drygt en minut upp till täten. En uppgift som inte blir enklare av att det är många åkare som måste passeras i den täta resultatlistan.

40-åringen, Ole Einar Björndalen, tog sitt sjunde OS-guld i och med dagens vinst.