2018-04-11 06:00

2018-04-11 06:00

Seger i ponnytävling

RIDSPORT

Elvaåriga Millie Johansson från Arvika och tävlande för Jump Club RSF vann med D-ponnyn Rushing Ruthie näst högsta klassen LA+, 115 cm i bedömningen två faser i regionala ponnytävlingar i Örebro. Ekipaget fick fem fel i omhoppningsfasen och tiden 49,47 sekunder.

Millie och Rushing Ruthie startade även klassen LA för D-ponny, 110 cm. Arvikaduon tog sig runt banan felfritt på tiden 69,31 sekunder som räckte till en tredjeplacering. Segrare blev Josefin Kåberg och ponnyn Poseidon V, Fryksdalens Ryttarsällskap, med tiden 61,17.

Millie är en av de yngsta ponnyryttarna i Sverige som tävlar D ponny på denna nivå och i slutet av 2017 var hon och Rushing Ruthie rankade etta i sin åldersklass nationellt.

Millie och Rushing Ruthie startade även klassen LA för D-ponny, 110 cm. Arvikaduon tog sig runt banan felfritt på tiden 69,31 sekunder som räckte till en tredjeplacering. Segrare blev Josefin Kåberg och ponnyn Poseidon V, Fryksdalens Ryttarsällskap, med tiden 61,17.

Millie är en av de yngsta ponnyryttarna i Sverige som tävlar D ponny på denna nivå och i slutet av 2017 var hon och Rushing Ruthie rankade etta i sin åldersklass nationellt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.