2016-10-07 10:38

2016-10-07 10:38

Elin Sverigeetta

SKYTTE: Värmländska medaljer i Riksfinalen i Södermanland

Det blev stora värmländska framgångar när Riksfinalen i korthållsskytte avgjordes i Eskilstuna.

Det är de bästa skyttarna i landet som kvalat in sig till Riksfinalen genom uttagningstävlingar under våren och sommaren i respektive klass.

Revanschsugna Elin Brask från Eda åkte till Eskilstuna och målet var att vinna elitseriefinalen i KL20 då inte JSM i ställning lyckats perfekt i Kristinehamn. Elin kopplade greppet direkt med sina 283 poäng över JSM-segrarinnan Agnes Svedberg, Björksta, 277.

Bäst på slutet

Brask, som är rutinerad på att plocka fram sina bästa resultat i avgörande finaler, gjorde även så denna gång. Hon tog den åtråvärda segern i klassen med imponerade 424,4 poäng. Tvåa slutade Agnes Svedberg, 419,7, och bronset gick till Alma Edvardsson från Upphärad.

– Jag är jättenöjd med segern i Riksfinalen, konstaterade Elin efter sista skottet. Nu är det luftgevär som gäller framöver.

Det blev ytterligare en stor framgång för Eda. Silvermedaljen i klass KL11 erövrades av Oliver Thyberg med fina 438,1. Segraren Frida Börjesson från Ålem hade 440,5. Tredjeplatsen gick till Sölvesborg och Robin Nilsson 437,2.

I klass KL13 fick framgångsrike Arvikaskytten Jesper Nilsson en bronsmedalj med totalt 443,1 och hade en fin finalpoäng med 149,1.

Samtliga finaler sköts med decimaler.

Det är de bästa skyttarna i landet som kvalat in sig till Riksfinalen genom uttagningstävlingar under våren och sommaren i respektive klass.

Revanschsugna Elin Brask från Eda åkte till Eskilstuna och målet var att vinna elitseriefinalen i KL20 då inte JSM i ställning lyckats perfekt i Kristinehamn. Elin kopplade greppet direkt med sina 283 poäng över JSM-segrarinnan Agnes Svedberg, Björksta, 277.

Bäst på slutet

Brask, som är rutinerad på att plocka fram sina bästa resultat i avgörande finaler, gjorde även så denna gång. Hon tog den åtråvärda segern i klassen med imponerade 424,4 poäng. Tvåa slutade Agnes Svedberg, 419,7, och bronset gick till Alma Edvardsson från Upphärad.

– Jag är jättenöjd med segern i Riksfinalen, konstaterade Elin efter sista skottet. Nu är det luftgevär som gäller framöver.

Det blev ytterligare en stor framgång för Eda. Silvermedaljen i klass KL11 erövrades av Oliver Thyberg med fina 438,1. Segraren Frida Börjesson från Ålem hade 440,5. Tredjeplatsen gick till Sölvesborg och Robin Nilsson 437,2.

I klass KL13 fick framgångsrike Arvikaskytten Jesper Nilsson en bronsmedalj med totalt 443,1 och hade en fin finalpoäng med 149,1.

Samtliga finaler sköts med decimaler.

  • Anna Nilsson