2016-07-18 09:40

2016-07-18 09:40

Henriksson får Sixten-pris

SKIDOR

Skidåkerskan Sofia Henriksson, 22-åring som tävlar för Piteå, får årets Sixten Jernberg-pris för sina insatser under årets SM.

”Efter att ha fått 2014-2015 års säsong förstörd på grund av sjukdom, kom Sofia Henriksson igen på ett storartat sätt under senaste vintern. Hon uppfyllde med råge det prov på sinnets hårdhet och kämpaglöd som står i statuterna för Sixten Jernberg-medaljen och fick som femte dam i följd priset till minne av den forne skidhjälten”, står det i motiveringen.

”Efter att ha fått 2014-2015 års säsong förstörd på grund av sjukdom, kom Sofia Henriksson igen på ett storartat sätt under senaste vintern. Hon uppfyllde med råge det prov på sinnets hårdhet och kämpaglöd som står i statuterna för Sixten Jernberg-medaljen och fick som femte dam i följd priset till minne av den forne skidhjälten”, står det i motiveringen.