2016-07-12 13:42

2016-07-12 13:42

Brask bäst i västfinal

SKYTTE: Mästerskap i Charlottenberg

Elin Brask från Eda vann elitklassen då Arvikakretsen arrangerade sitt årliga mästerskap i korthållsskytte, på Kullebergets skjutbana i Charlottenberg.

I den yngsta finalen var det en trio Edaskyttar i topp. Oscar Morfeldt vann efter sin starka öppning med 193 poäng och slutpoängen blev 335. Silvermedaljen gick till Oliver Thyberg med 330 före bronsmedaljören Johan Andersson, 326.

I finalen för KL13-KL1 vann Jesper Nilsson från Arvika med ett imponerande skytte. Han sköt utmärkta 148 poäng i finalskyttet och stannade på totalt 343 poäng. Tvåa blev klubbkompisen Alexander Skau, 339. Tredjeplatsen tog Julia Levin från Åmotfors med 338 då hon avslutade med 49 poäng i den sista finalserien.

Elin Brask från Eda vann ställningsfinalen K2-Kelit då hon sköt mycket stabilt i ställningsskyttet. Brask vann på 327 poäng före veteranen Henry Håkansson, Eda, som ledde finalen efter det elfte finalskottet. Håkansson lyckades dock inte riktigt få till de fyra sista ståskotten och fick till sist se sig besegrad med sex poäng. Tredjeplatsen knep Lars Magnusson från Skillingmark med 318 före Amanda Nilsson, Beted, 315.

I den yngsta finalen var det en trio Edaskyttar i topp. Oscar Morfeldt vann efter sin starka öppning med 193 poäng och slutpoängen blev 335. Silvermedaljen gick till Oliver Thyberg med 330 före bronsmedaljören Johan Andersson, 326.

I finalen för KL13-KL1 vann Jesper Nilsson från Arvika med ett imponerande skytte. Han sköt utmärkta 148 poäng i finalskyttet och stannade på totalt 343 poäng. Tvåa blev klubbkompisen Alexander Skau, 339. Tredjeplatsen tog Julia Levin från Åmotfors med 338 då hon avslutade med 49 poäng i den sista finalserien.

Elin Brask från Eda vann ställningsfinalen K2-Kelit då hon sköt mycket stabilt i ställningsskyttet. Brask vann på 327 poäng före veteranen Henry Håkansson, Eda, som ledde finalen efter det elfte finalskottet. Håkansson lyckades dock inte riktigt få till de fyra sista ståskotten och fick till sist se sig besegrad med sex poäng. Tredjeplatsen knep Lars Magnusson från Skillingmark med 318 före Amanda Nilsson, Beted, 315.

  • Anna Nilsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.