2016-06-13 12:56

2016-06-13 12:56

Ambulans hämtade ungdomsspelare

FOTBOLL

En match i pojkar 16–17 år mellan Hertzöga och IFK Sunne på Ilanda IP i Skåre under söndagseftermiddagen blev dramatisk.

En spelare i Sunne blev liggande medvetslös efter en närkamp med en Hertzögaspelare tre minuter från slutet och fick hämtas med ambulans. Han är fortfarande kvar på Centralsjukhuset i Karlstad, men uppges vara utom fara. Troligtvis handlar det om en kraftig hjärnskakning som spelaren fick genom att ha slagit huvudet i marken.

– Det var otäckt. Han andades hela tiden, men var helt groggy, säger Sunneledaren Tony Nilsson, och berömmer en anhörig som var med och annars jobbar som ambulanssjukvårdare i Sunne. Hon ingrep snabbt, tillsammans med en person från Hertzöga, och hade koll på läget tills ambulansen kom.

Händelsen var uppenbarligen en ren olyckshändelse.

– Det var en kollision, inget uppsåt till något fult spel. Vår spelare gick in med full kraft i närkampen, säger Tony Nilsson.

En spelare i Sunne blev liggande medvetslös efter en närkamp med en Hertzögaspelare tre minuter från slutet och fick hämtas med ambulans. Han är fortfarande kvar på Centralsjukhuset i Karlstad, men uppges vara utom fara. Troligtvis handlar det om en kraftig hjärnskakning som spelaren fick genom att ha slagit huvudet i marken.

– Det var otäckt. Han andades hela tiden, men var helt groggy, säger Sunneledaren Tony Nilsson, och berömmer en anhörig som var med och annars jobbar som ambulanssjukvårdare i Sunne. Hon ingrep snabbt, tillsammans med en person från Hertzöga, och hade koll på läget tills ambulansen kom.

Händelsen var uppenbarligen en ren olyckshändelse.

– Det var en kollision, inget uppsåt till något fult spel. Vår spelare gick in med full kraft i närkampen, säger Tony Nilsson.