2016-05-31 13:25

2016-05-31 13:26

Tolv svenskar till junior-VM

ORIENTERING

Den 9-15 juli arrangeras orienteringens junior-VM i Scoul i sydöstra Schweiz.
– Målsättningen är att bli bästa nation, säger Sveriges juniorkapten Susanne Wiklund Björk.

Tävlingarna avgörs på hög höjd.

– Som mest kommer vi att tävla på närmare 2 000 meter över havet, så det är klart att det kommer att bli tufft för löparna. Men även orienteringstekniskt kommer det att vara väldigt utslagsgivande, säger Wiklund Björk.

Sverige kommer till start med sex herrar och sex damer och det som är unikt med junior-VM är att alla springer samtliga distanser (sprint, medel, långdistans och stafett).

Svenska truppen: Elin Carlsson, Pan Kristianstad, Linnea Golsäter, Eksjö, Hanna Hugosson, Sundsvall, Tilda Johansson, Orion, Elin Pettersson, IFK Göteborg, Johanna Öberg, Ryda, Anton Forsberg, Långhundra, Simon Hector, Snättringe, Simon Imark, Tullinge, Isac von Krusenstierna, Kåre, Oskar Leinonen, Kolmården, och Jesper Svensk, Stora Tuna.

Reserver är Henrik Johannesson, Ronneby, och Stina Nordin, Sundsvall.

 

Tävlingarna avgörs på hög höjd.

– Som mest kommer vi att tävla på närmare 2 000 meter över havet, så det är klart att det kommer att bli tufft för löparna. Men även orienteringstekniskt kommer det att vara väldigt utslagsgivande, säger Wiklund Björk.

Sverige kommer till start med sex herrar och sex damer och det som är unikt med junior-VM är att alla springer samtliga distanser (sprint, medel, långdistans och stafett).

Svenska truppen: Elin Carlsson, Pan Kristianstad, Linnea Golsäter, Eksjö, Hanna Hugosson, Sundsvall, Tilda Johansson, Orion, Elin Pettersson, IFK Göteborg, Johanna Öberg, Ryda, Anton Forsberg, Långhundra, Simon Hector, Snättringe, Simon Imark, Tullinge, Isac von Krusenstierna, Kåre, Oskar Leinonen, Kolmården, och Jesper Svensk, Stora Tuna.

Reserver är Henrik Johannesson, Ronneby, och Stina Nordin, Sundsvall.