2016-05-23 11:24

2016-05-23 11:24

Barca-lägerför nyanlända

FOTBOLL

Den 1-5 augusti kommer det att bli ett fotbollsläger för nyanlända 7-14-åringar i Lund. Tränarna kommer från den spanska storklubben FC Barcvelona och Halmstad Inter FC, som är först med ett seriespelslag med enbart nyanlända och asylsökande spelare.

Huvudansvarig för lägret är FCB Escola Sweden, som har förre landslagsbacken Patrik ”Bjärred” Andersson som grundare.

– Min drivkraft är att dela med mig av mina erfarenheter från fotbollen och på så sätt skapa förutsättningar för andra. Dessutom går detta hand i hand med FC Barcelonas värderingar och deras arbete med Unicef, säger Andersson, som spelade i Malmö FF, Blackburn Rovers, Borussia Mönchengladbach och Barcelona.

Med i projektet är också bland andra Röda Korset, Migrationsverket, Lunds kommun och Svenska kyrkan.

Huvudansvarig för lägret är FCB Escola Sweden, som har förre landslagsbacken Patrik ”Bjärred” Andersson som grundare.

– Min drivkraft är att dela med mig av mina erfarenheter från fotbollen och på så sätt skapa förutsättningar för andra. Dessutom går detta hand i hand med FC Barcelonas värderingar och deras arbete med Unicef, säger Andersson, som spelade i Malmö FF, Blackburn Rovers, Borussia Mönchengladbach och Barcelona.

Med i projektet är också bland andra Röda Korset, Migrationsverket, Lunds kommun och Svenska kyrkan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.