2016-03-16 06:00

2016-03-16 06:00

Torsbys medaljjägare

SKICROSS: Elever från Stjerneskolan representerar Sverige på JVM

Tre elever från Stjerneskolans skicrossgymnasium har tagits ut för att representera Sverige under stundande JVM i skicross. Alla tre har som målsättning att ta medalj.

23-24 mars avgörs JVM i skicross i Val Thorens, Frankrike. För Pontus Christensson från Branäs blir det andra gången han får chansen i JVM.

– Förra året hade jag skadeproblem och blev inte uttagen. I år har det gått riktigt bra för mig. Jag blev bland annat 14:e totalt och näst bäste svensk i en Europacuptävling, säger den unge nordvärmlänningen.

– Final och medalj är målet på JVM, säger den unge Nordvärmlänningen.

Lisa Andersson laddar också för sitt andra JVM. Under säsongen har hon bland annat vunnit SM-guld samt fått chansen i två världscuptävlingar.

– Nu har jag legat sjuk i en vecka, så jag hoppas hinna komma i form. Målsättningen är självklart att vinna. Det är ett realistiskt mål, säger Gävleåkaren.

Stjerneskolans tredje JVM-deltagare är Alexandra Edebo från Stockholm, tävlande för IFK Mora. Edebo var kvalsnabbast på JVM 2015 och slutade trea i finalen.

– Den här gången ska jag vinna, säger Alexandra.

Alexandra Edebos uppladdning störs av skadebekymmer. Den gångna helgen tävlade hon i Europacupen i Frankrike. Efter en andraplats den första dagen föll hon i den andra tävlingsdagens semifinal och drog av ett ledband i vänster tumme.

– Jag räknar med att kunna köra JVM med gips. De får fixera tummen så att jag kan hålla fast staven.

23-24 mars avgörs JVM i skicross i Val Thorens, Frankrike. För Pontus Christensson från Branäs blir det andra gången han får chansen i JVM.

– Förra året hade jag skadeproblem och blev inte uttagen. I år har det gått riktigt bra för mig. Jag blev bland annat 14:e totalt och näst bäste svensk i en Europacuptävling, säger den unge nordvärmlänningen.

– Final och medalj är målet på JVM, säger den unge Nordvärmlänningen.

Lisa Andersson laddar också för sitt andra JVM. Under säsongen har hon bland annat vunnit SM-guld samt fått chansen i två världscuptävlingar.

– Nu har jag legat sjuk i en vecka, så jag hoppas hinna komma i form. Målsättningen är självklart att vinna. Det är ett realistiskt mål, säger Gävleåkaren.

Stjerneskolans tredje JVM-deltagare är Alexandra Edebo från Stockholm, tävlande för IFK Mora. Edebo var kvalsnabbast på JVM 2015 och slutade trea i finalen.

– Den här gången ska jag vinna, säger Alexandra.

Alexandra Edebos uppladdning störs av skadebekymmer. Den gångna helgen tävlade hon i Europacupen i Frankrike. Efter en andraplats den första dagen föll hon i den andra tävlingsdagens semifinal och drog av ett ledband i vänster tumme.

– Jag räknar med att kunna köra JVM med gips. De får fixera tummen så att jag kan hålla fast staven.