2016-02-16 12:11

2016-02-16 12:11

Värmländsk dominans i Sunne

ALPINT: USM- och Lilla världscupenkval

Prispallen var bräddfylld av värmlänningar när Karlstads slalomklubb arrangerade kvaltävlingar till USM och Lilla världscupen i Sunne.

Karlstadsåkaren Elin Bäccman knep första platsen i USM-kvalets super-G och Filip Jorälv, Arvika, vann herrarnas motsvarighet.

Rebecca Granbom, Karlstad, och klubbkamraten Carl Setterström lyckades med bedriften att hamna på pallen i båda disciplinerna. Rebecca fixade dubbla andraplatser medan Carl kammade hem segern i störtloppet och blev trea i super-G.

I kvaltävlingen till Lilla världscupen, där också DM i super-G för Värmland ingick, vann Karlstadsåkerskan Iris Öien klassen damer 11-12 år. Herrarnas motsvarighet vanns av Valfjällets Oscar Söderberg.

Segrarinnan bland damer 13-14 år, Kils Hanna Aronsson Elfman, fick sällskap av Karlstadsåkarna Elin Hedin och Klara Harnesk på pallen. Herrarnas motsvarighet vanns av Joel Molin, Valfjället, före Adam Hofstedt, Karlstad, och Linus Lander, Sunne.

Karlstadsåkaren Elin Bäccman knep första platsen i USM-kvalets super-G och Filip Jorälv, Arvika, vann herrarnas motsvarighet.

Rebecca Granbom, Karlstad, och klubbkamraten Carl Setterström lyckades med bedriften att hamna på pallen i båda disciplinerna. Rebecca fixade dubbla andraplatser medan Carl kammade hem segern i störtloppet och blev trea i super-G.

I kvaltävlingen till Lilla världscupen, där också DM i super-G för Värmland ingick, vann Karlstadsåkerskan Iris Öien klassen damer 11-12 år. Herrarnas motsvarighet vanns av Valfjällets Oscar Söderberg.

Segrarinnan bland damer 13-14 år, Kils Hanna Aronsson Elfman, fick sällskap av Karlstadsåkarna Elin Hedin och Klara Harnesk på pallen. Herrarnas motsvarighet vanns av Joel Molin, Valfjället, före Adam Hofstedt, Karlstad, och Linus Lander, Sunne.