2015-11-15 20:58

2015-11-15 20:58

Tuff helg för FBK:s juniorer

J20 SUPERELIT SÖDRA ISHOCKEY

Efter en kanonstart i serien är nu Färjestads J20-lag inne i en tuff period. Helgens två förluster innebär att Karlstadslaget har tre raka i bagaget.

Den första drabbningen, mot Frölunda, inleddes dock positivt. Efter tolv minuter satte FBK 0–1 genom Linus Tjulander, vilket höll sig till mitten av andra. Men väl där vände tabellsexan på steken och gjorde 4–1 innan perioden var till ändå. I sista akten prickade Göteborgslaget även in 5–1, vilket också blev slutresultatet.

Söndagens tillställning mot serieledarna, HV71, började även den positivt ur värmländsk synvinkel. Genom mål av Martin Karlsson och Henrik Neubauer ledde gästerna med 1–2 efter första perioden. Men i andra och tredje märktes den fysiska skillnaden mellan lagen och efter att hemmalaget kvitterat gick man sedan ifrån till 4–2, efter mål i tom kasse.

– Tidigare studsade det mesta med oss, men nu är vi inte inne i något bra flow. Lördagens match var inget vidare, men mot HV71 stod vi upp bra och gjorde en bra genomförd match, menar FBK-tränaren Staffan Lundh.

Den första drabbningen, mot Frölunda, inleddes dock positivt. Efter tolv minuter satte FBK 0–1 genom Linus Tjulander, vilket höll sig till mitten av andra. Men väl där vände tabellsexan på steken och gjorde 4–1 innan perioden var till ändå. I sista akten prickade Göteborgslaget även in 5–1, vilket också blev slutresultatet.

Söndagens tillställning mot serieledarna, HV71, började även den positivt ur värmländsk synvinkel. Genom mål av Martin Karlsson och Henrik Neubauer ledde gästerna med 1–2 efter första perioden. Men i andra och tredje märktes den fysiska skillnaden mellan lagen och efter att hemmalaget kvitterat gick man sedan ifrån till 4–2, efter mål i tom kasse.

– Tidigare studsade det mesta med oss, men nu är vi inte inne i något bra flow. Lördagens match var inget vidare, men mot HV71 stod vi upp bra och gjorde en bra genomförd match, menar FBK-tränaren Staffan Lundh.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.