2015-10-21 06:00

2015-10-21 06:00

Sollentuna vann Oktobercupen

ISHOCKEY: 30:e upplagan i Karlstad

Sollentuna vann den konkurrenskraftiga Oktobercupen för U14-hockeylag i Karlstad.
Bästa värmländska lag blev Färjestad BK grön på en tiondeplats.
– En lyckad cup rakt igenom, säger deras tränare Thomas Rhodin.

Färjestad var den enda förening som representerade Värmland. Värdföreningen hade två lag med, Färjestad grön samt vit, som placerade sig på en tionde- respektive elfteplats.

– Det var fantastiskt duktiga lag med. Det var toppen av Sverige som var här i år, så konkurrensen var stenhård och vi visste att det skulle bli tufft på förhand, säger Rhodin som är nöjd med Färjestads insats i helhet.

För värdklubben var dock inte resultatet det som var viktigast. I stället värnar man om en gemenskap och bredd.

– Vi hade två lag med i turneringen för att vi inte ville lämna någon utanför truppen. Vi i Färjestad vill att alla som kan och vill spela hockey för våra ungdomslag ska få chansen att göra det, berättar Rhodin.

Finalmöte

Finalen av den 30:e upplagan av Färjestads oktobercup spelades mellan Sollentuna och Linköping. Sollentuna började första perioden starkt med hög intensitet samt aggressiv press och fick utdelning redan efter två minuter genom Axel Toll. Fyra minuter senare ökade de rödklädda på till 2-0 genom Marcus Allsén och drömstarten var ett faktum. Gästande Linköping kom däremot tillbaka och både reducerade och kvitterade inom loppet av två minuter.

Började lika starkt

Inför andra och sista perioden började Sollentuna med samma inställning, något dess tränare påpekade.

– Vi började båda perioderna aggressivt med hög press och tog tag i taktpinnen i matchen för att sedan läsa av spelet, säger Sollentunas tränare Marcus Jonasson.

Dock fick inte Stockholmslaget någon vidare utdelning i början av perioden, trots bra inledning och två powerplay. Matchen blev mer jämn och chanser skapades åt båda håll, men till slut kunde Sollentuna skörda frukten av lagets arbete när Oscar Hellini petade in 3–2-ledningen med åtta minuter kvar av ordinarie speltid.

Punkterade matchen

Linköping tog över matchen och skapade många chanser men lyckades inte kvittera innan Sollentunas Marcus Civlero kom fri med målvakten och satte pucken distinkt upp i högra krysset och där med fastställde slutresultatet till 4–2.

– Vi var det starkare laget och gjorde det väldigt bra, säger Jonasson.

Även individuella priser delades ut efter finalen. ''Lagets kämpe'' delades ut till vardera part. I Linköping gick det till Dennis Aktner och i Sollentuna prisades målvakten Albin Edling.

– Vi gick upp ett par snäpp genom hela turneringen och gjorde det bra i alla matcher, säger Sollentunas kämpe Albin Edling.

Färjestad var den enda förening som representerade Värmland. Värdföreningen hade två lag med, Färjestad grön samt vit, som placerade sig på en tionde- respektive elfteplats.

– Det var fantastiskt duktiga lag med. Det var toppen av Sverige som var här i år, så konkurrensen var stenhård och vi visste att det skulle bli tufft på förhand, säger Rhodin som är nöjd med Färjestads insats i helhet.

För värdklubben var dock inte resultatet det som var viktigast. I stället värnar man om en gemenskap och bredd.

– Vi hade två lag med i turneringen för att vi inte ville lämna någon utanför truppen. Vi i Färjestad vill att alla som kan och vill spela hockey för våra ungdomslag ska få chansen att göra det, berättar Rhodin.

Finalmöte

Finalen av den 30:e upplagan av Färjestads oktobercup spelades mellan Sollentuna och Linköping. Sollentuna började första perioden starkt med hög intensitet samt aggressiv press och fick utdelning redan efter två minuter genom Axel Toll. Fyra minuter senare ökade de rödklädda på till 2-0 genom Marcus Allsén och drömstarten var ett faktum. Gästande Linköping kom däremot tillbaka och både reducerade och kvitterade inom loppet av två minuter.

Började lika starkt

Inför andra och sista perioden började Sollentuna med samma inställning, något dess tränare påpekade.

– Vi började båda perioderna aggressivt med hög press och tog tag i taktpinnen i matchen för att sedan läsa av spelet, säger Sollentunas tränare Marcus Jonasson.

Dock fick inte Stockholmslaget någon vidare utdelning i början av perioden, trots bra inledning och två powerplay. Matchen blev mer jämn och chanser skapades åt båda håll, men till slut kunde Sollentuna skörda frukten av lagets arbete när Oscar Hellini petade in 3–2-ledningen med åtta minuter kvar av ordinarie speltid.

Punkterade matchen

Linköping tog över matchen och skapade många chanser men lyckades inte kvittera innan Sollentunas Marcus Civlero kom fri med målvakten och satte pucken distinkt upp i högra krysset och där med fastställde slutresultatet till 4–2.

– Vi var det starkare laget och gjorde det väldigt bra, säger Jonasson.

Även individuella priser delades ut efter finalen. ''Lagets kämpe'' delades ut till vardera part. I Linköping gick det till Dennis Aktner och i Sollentuna prisades målvakten Albin Edling.

– Vi gick upp ett par snäpp genom hela turneringen och gjorde det bra i alla matcher, säger Sollentunas kämpe Albin Edling.