2015-10-07 06:00

2015-10-07 06:00

Snöplig förlust för Qbik F16

FOTBOLL: SM-kvartsfinal

SM-kvartsfinalen mot Boo blev inte vad Qbiks F16-lag hade tänkt sig.

Efter strul med domare och ett bortdömt mål i förlängningens sista minut är det färdigspelat för säsongen.

– Surt, för hade vi vunnit mot Boo tror jag att vi hade gått hela vägen, säger tränaren Niklas Christensson.

Med matchstart klockan 13 i Stockholm åkte Qbik tidigt från Karlstad i söndags och väl på plats var laddningen inför SM-kvartsfinalen maximal.

– Vi åkte upp med mycket energi och jag har aldrig sett tjejerna så laddade. Men tio minuter före matchstart fick vi höra av ledarna i Boo att det inte fanns några domare. Matchen blev en och en halv till två timmar försenad. Jag tycker att det är en liten skandal, säger Christensson.

Det var alltså dramatik innan matchen och när den väl kom i gång blev det inte mindre dramatiskt.

Boo tog ledningen med 1–0 redan efter åtta minuter genom Hanna Ehrenborg och i minut 70 kvitterade Amanda Jansson till 1–1. Det blev inga mer mål under ordinarie tid och matchen gick till 2x10 minuters förlängning. I den åttonde förlängningsminuten gjorde Maja Åbonde 2–1 till Boo.

Bortdömt för hands

Qbik tryckte sedan på hårt och i den sista förlängningsminuten kom 2–2-målet. Trodde alla.

– Huvuddomaren visade för mål och det gjorde även den närmsta assisterande domaren. Men den assisterande domaren på andra planhalvan, alltså längst ifrån bollen, dömde bort målet för hands. Sammanfattningsvis tycker jag att Boo vann matchen orättvist. Vi hade lägen för att avgöra under ordinarie tid, men gör man inte mål vinner man inga matcher, säger Christensson.

Med matchstart klockan 13 i Stockholm åkte Qbik tidigt från Karlstad i söndags och väl på plats var laddningen inför SM-kvartsfinalen maximal.

– Vi åkte upp med mycket energi och jag har aldrig sett tjejerna så laddade. Men tio minuter före matchstart fick vi höra av ledarna i Boo att det inte fanns några domare. Matchen blev en och en halv till två timmar försenad. Jag tycker att det är en liten skandal, säger Christensson.

Det var alltså dramatik innan matchen och när den väl kom i gång blev det inte mindre dramatiskt.

Boo tog ledningen med 1–0 redan efter åtta minuter genom Hanna Ehrenborg och i minut 70 kvitterade Amanda Jansson till 1–1. Det blev inga mer mål under ordinarie tid och matchen gick till 2x10 minuters förlängning. I den åttonde förlängningsminuten gjorde Maja Åbonde 2–1 till Boo.

Bortdömt för hands

Qbik tryckte sedan på hårt och i den sista förlängningsminuten kom 2–2-målet. Trodde alla.

– Huvuddomaren visade för mål och det gjorde även den närmsta assisterande domaren. Men den assisterande domaren på andra planhalvan, alltså längst ifrån bollen, dömde bort målet för hands. Sammanfattningsvis tycker jag att Boo vann matchen orättvist. Vi hade lägen för att avgöra under ordinarie tid, men gör man inte mål vinner man inga matcher, säger Christensson.