2015-10-04 16:10

2015-10-04 17:31

Carlstad Crusaders svenska mästare

AMERIKANSK FOTBOLL

(UPPDATERAD) Första halvlek var mycket tung för Crusaders i U19-finalen mot Kristianstad Predators. Trots en händelserik första halvlek var resultatet endast 14–0 i Predators favör. Men Crusaders stod för en drömvändning och vann SM-guld med siffrorna 20–21.

Crusadersoffensiven startade tungt när de gick three-and-out i deras inledande anfall. Och efter en misslyckad punt hade Kristianstad ett ypperligt läge att ta matchens första ledning. Dock resulterade det endast i dagens första turnover, i form av en fumble, som Crusaders erövrade.

I början av andra kvarten fick Kristianstad en bra möjlighet att ta ledningen igen, men det resulterade endast i finalens sjunde (!) turnover på knappa 13 minuter.

Till råga på allt hade Crusaders quarterback David Nyhlén en mardrömshalvlek. Med två interceptions och två fumbles från Nyléns sida, kunde Predators fortsätta att avancera framåt.

Efter att de regerande mästarna mer eller mindre huserat på offensiv planhalva kom matchens första touchdown. Något som följdes upp med ett lyckat tvåpoängsförsök.

Med endast 22 sekunder kvar lyckades även Predators utöka ledningen med en cirka 35 yards lång passning.

Första halvlek summeras med totalt åtta turnovers och Crusadersunderläge med 14–0.

Crusaders vaknade till liv

Crusaders såg ut att få en nystart i andra i och med en kick off-retur till mittplan. Men sedan på första spelet av den nyinbytta QB:n Robin Jonsson tappade han bollen och Predators hade anfall igen. Det behövdes endast en passning så var ledning utökad till 20–0.

Dock reducerade Crusaders tätt inpå genom Max Bergström som sprang in en 75 yards lång TD. Och det slutade inte där, efter en extremt skicklig punt-retur av A-lagsspelaren Daniel Gunnarsson behövde endast korsriddarna springa in några yards för en ytterligare reducering. Något Linus Eriksson lyckades med direkt. Ställningen var därmed 20–14 i mitten av tredje fasen.

Efter enormt starkt försvarsspel stoppade Crusaders motståndarna fyra gånger om, och fick starta på Kristianstads 30 yards-linje.

Men när väl allt såg ut att gå Crusaders väg, kom nästa fumble. Denna gång via Max Bergström.

Crusaders vände och vann

Crusaders fick en lyckad start på tredje kvarten. Framför allt när Linus Eriksson tryckte sig igenom hela Predatorsförsvaret och såg därmed ut som U19s motsvarighet till Brett Koepp. Med bara någon yards från en vändning, gjorde Max Bergström sin andra TD och med ett lyckat extrapoängsförsök var ledningen ett faktum. 20–21 till Crusaders och hela Tingvalla vrålade av glädje.

Predators kom tillräckligt nära för ett field goal-försök, men istället försökte de lura Crusadersförsvaret som stoppade spelet hela laget kände guldvittring. Detta med 3:32 kvar på matchklockan.

Detta räckte för vinst, och Crusaders U19 är svenska mästare för första gången sedan 2004.

Crusadersoffensiven startade tungt när de gick three-and-out i deras inledande anfall. Och efter en misslyckad punt hade Kristianstad ett ypperligt läge att ta matchens första ledning. Dock resulterade det endast i dagens första turnover, i form av en fumble, som Crusaders erövrade.

I början av andra kvarten fick Kristianstad en bra möjlighet att ta ledningen igen, men det resulterade endast i finalens sjunde (!) turnover på knappa 13 minuter.

Till råga på allt hade Crusaders quarterback David Nyhlén en mardrömshalvlek. Med två interceptions och två fumbles från Nyléns sida, kunde Predators fortsätta att avancera framåt.

Efter att de regerande mästarna mer eller mindre huserat på offensiv planhalva kom matchens första touchdown. Något som följdes upp med ett lyckat tvåpoängsförsök.

Med endast 22 sekunder kvar lyckades även Predators utöka ledningen med en cirka 35 yards lång passning.

Första halvlek summeras med totalt åtta turnovers och Crusadersunderläge med 14–0.

Crusaders vaknade till liv

Crusaders såg ut att få en nystart i andra i och med en kick off-retur till mittplan. Men sedan på första spelet av den nyinbytta QB:n Robin Jonsson tappade han bollen och Predators hade anfall igen. Det behövdes endast en passning så var ledning utökad till 20–0.

Dock reducerade Crusaders tätt inpå genom Max Bergström som sprang in en 75 yards lång TD. Och det slutade inte där, efter en extremt skicklig punt-retur av A-lagsspelaren Daniel Gunnarsson behövde endast korsriddarna springa in några yards för en ytterligare reducering. Något Linus Eriksson lyckades med direkt. Ställningen var därmed 20–14 i mitten av tredje fasen.

Efter enormt starkt försvarsspel stoppade Crusaders motståndarna fyra gånger om, och fick starta på Kristianstads 30 yards-linje.

Men när väl allt såg ut att gå Crusaders väg, kom nästa fumble. Denna gång via Max Bergström.

Crusaders vände och vann

Crusaders fick en lyckad start på tredje kvarten. Framför allt när Linus Eriksson tryckte sig igenom hela Predatorsförsvaret och såg därmed ut som U19s motsvarighet till Brett Koepp. Med bara någon yards från en vändning, gjorde Max Bergström sin andra TD och med ett lyckat extrapoängsförsök var ledningen ett faktum. 20–21 till Crusaders och hela Tingvalla vrålade av glädje.

Predators kom tillräckligt nära för ett field goal-försök, men istället försökte de lura Crusadersförsvaret som stoppade spelet hela laget kände guldvittring. Detta med 3:32 kvar på matchklockan.

Detta räckte för vinst, och Crusaders U19 är svenska mästare för första gången sedan 2004.