2015-09-08 14:37

2015-09-08 14:37

Fyra debutanter till junior-NM

BOWLING

Fyra debutanter ingår i det landslag som bowlingens U21-kapten Johan Ekström tagit ut till junior-NM i Hönefoss i Norge den 12-14 november.

På pojksidan finns Jesper Svensson och Pontus Andersson kvar från JVM-laget 2014 och nya i laget är Filip Wilhelmsson och Joakim West. I flicklaget kvarstår Annie Thorell och Cajsa Wegner och de får nu sällskap av Filippa Persson och dalsländskan Alida Molander.

– Det är klart att vi siktar på guld på alla distanser i JNM. Det blir också en viktig kontrollstation på vägen mot vårt stora mål som är U21-VM i USA nästa år, säger Johan Ekström.

U21-VM ska spelas i Lincoln, Nebraska, i månadsskiftet juli-augusti 2016.

I Hönefoss tävlar på fyra distanser: singel, fyrmannalag, all event och masters.

Svenska laget: Alida Molander, Skrufscha, Vänersborg, Cajsa Wegner och Filippa Persson, Femtionian, Hässleholm, Annie Thorell, Spader Dam, Helsingborg, Pontus Andersson, Team Clan, Nässjö, Jesper Svensson, Team Pergamon, Partille, Joakim West, Team Alingsås, samt Filip Wilhelmsson, IKW/Köping.

 

På pojksidan finns Jesper Svensson och Pontus Andersson kvar från JVM-laget 2014 och nya i laget är Filip Wilhelmsson och Joakim West. I flicklaget kvarstår Annie Thorell och Cajsa Wegner och de får nu sällskap av Filippa Persson och dalsländskan Alida Molander.

– Det är klart att vi siktar på guld på alla distanser i JNM. Det blir också en viktig kontrollstation på vägen mot vårt stora mål som är U21-VM i USA nästa år, säger Johan Ekström.

U21-VM ska spelas i Lincoln, Nebraska, i månadsskiftet juli-augusti 2016.

I Hönefoss tävlar på fyra distanser: singel, fyrmannalag, all event och masters.

Svenska laget: Alida Molander, Skrufscha, Vänersborg, Cajsa Wegner och Filippa Persson, Femtionian, Hässleholm, Annie Thorell, Spader Dam, Helsingborg, Pontus Andersson, Team Clan, Nässjö, Jesper Svensson, Team Pergamon, Partille, Joakim West, Team Alingsås, samt Filip Wilhelmsson, IKW/Köping.