2015-07-18 12:31

2015-07-18 13:42

12-årige Ludvig - en mästare på mountainbike.

Ludvig har i år tagit ett stort kliv framåt och har den senaste tiden varit het.

Som namnet avslöjar är OK Tyr en spelare på orienteringsmarknaden i första hand, men klubben har även medlemmar som tävlar i cykel. En av åkarna är Ludvig Elander Andersson (P10-12), från Karlstad, som har en fin rad med pallplatser och slåss om topplaceringar.

Enligt OK Tyr har Ludvig tagit ett stort kliv framåt i år och har den senaste tiden varit het. Vilket han visade under XCE-kvalet som hölls igår fredag, då Ludvig fick bästa kvaltid och vann alla sina finalhit och tog SM-guld.

Idag lördag startade han i XCO, som är en kortare teknisk bana, och vann SM guld även där.

- Han låg trea i första kurvan körde sedan om alla i första uppförsbacken och vann med en marginal på 20 sekunder, berättar Ludvigs stolta pappa Janolof Elander.

Som namnet avslöjar är OK Tyr en spelare på orienteringsmarknaden i första hand, men klubben har även medlemmar som tävlar i cykel. En av åkarna är Ludvig Elander Andersson (P10-12), från Karlstad, som har en fin rad med pallplatser och slåss om topplaceringar.

Enligt OK Tyr har Ludvig tagit ett stort kliv framåt i år och har den senaste tiden varit het. Vilket han visade under XCE-kvalet som hölls igår fredag, då Ludvig fick bästa kvaltid och vann alla sina finalhit och tog SM-guld.

Idag lördag startade han i XCO, som är en kortare teknisk bana, och vann SM guld även där.

- Han låg trea i första kurvan körde sedan om alla i första uppförsbacken och vann med en marginal på 20 sekunder, berättar Ludvigs stolta pappa Janolof Elander.