2018-07-10 22:29

2018-07-10 22:29

”Micke J” tvåa på Solvalla

TRAV: Goop trea med egentränad häst

Björn Goop, Carl Johan Jepson och Mikael J Andersson var på plats under Solvallas V64-tävlingar. Inga vinster under kvällen men Mikael J Andersson blev tvåa i ett V64-lopp från vinnarhålet med Per K Erikssons Symphonic Ida som närmade sig vinnaren Lady Rubenstein när luckan kom kort före mål.

”Micke J” blev dessutom fyra i stayerloppet med Bålsta Palema. Samma placering blev det för Jepson med Unique Juni i Stoeliten. ”Calle” avrundade sedan kvällen med att bli trea bakom Lamona Håleryd.

Goops bästa placering kom i ramlopp där han blev trea med egentränade Great Winner.

Ett kallblodslopp med större delen av Sverigeeliten kördes också. Lite märkligt med tanke på att Årjäng har ett nyinstiftat lopp för samma målgrupp på fredag. Där visade det sig att gammal är äldst för 15-årige Odin Tabac vann lätt med sin tränare Jörgen Westholm.

I Stoeliten var Anna Mix klar favorit men trots tidig ledning var hon chanslös i spurten där Örjan Kihlström fixade första årssegern för Indoor Voices. I ett högklassigt treåringslopp kom första segern för Flight Dynamics som utvändigt om ledaren Devil Sound satte nosen först med Per Lennartsson. Det var faktiskt för segern för Stefan Melanders häst som var tvåa i E3-finalen på Färjestad.

I det största treåringsloppet för ston visade sig A Sweet Dance åter från sin bästa sida och tog sin sjunde raka seger med Johnny Takter i sulkyn. Det stoet är huvudanledningen till att Takters ”pension” blev väldigt kort.

”Micke J” blev dessutom fyra i stayerloppet med Bålsta Palema. Samma placering blev det för Jepson med Unique Juni i Stoeliten. ”Calle” avrundade sedan kvällen med att bli trea bakom Lamona Håleryd.

Goops bästa placering kom i ramlopp där han blev trea med egentränade Great Winner.

Ett kallblodslopp med större delen av Sverigeeliten kördes också. Lite märkligt med tanke på att Årjäng har ett nyinstiftat lopp för samma målgrupp på fredag. Där visade det sig att gammal är äldst för 15-årige Odin Tabac vann lätt med sin tränare Jörgen Westholm.

I Stoeliten var Anna Mix klar favorit men trots tidig ledning var hon chanslös i spurten där Örjan Kihlström fixade första årssegern för Indoor Voices. I ett högklassigt treåringslopp kom första segern för Flight Dynamics som utvändigt om ledaren Devil Sound satte nosen först med Per Lennartsson. Det var faktiskt för segern för Stefan Melanders häst som var tvåa i E3-finalen på Färjestad.

I det största treåringsloppet för ston visade sig A Sweet Dance åter från sin bästa sida och tog sin sjunde raka seger med Johnny Takter i sulkyn. Det stoet är huvudanledningen till att Takters ”pension” blev väldigt kort.

  • Kenth Pettersson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.