2018-07-08 13:31

2018-07-08 13:31

Fin fjärdeplats för Categorical

TRAV

I fredags kväll kördes Jarlsberg Grand Prix, Norges motsvarighet till Sprintermästaren, och det blev en fin fjärdeplats för Jonas Mobergs Categorical.

Från ett andraspår bakom bilen i försöket tog Categorical ledningen och han vann det på tiden 11,7/1 609 meter.

Även i finalen hade Mobergs häst spår två men i en snabb öppning kom han inte förbi innerspårets Thai Highway och Categorical placerades i rygg ledaren. Tom Erik Solbergs häst spetsvann loppet på 11,0 och från ryggen slutade Categorical fyra på 11,5.

För vinsten i försöket fick Categorical 30 000 norska kronor och för fjärdeplatsen i finalen 50 000 norska kronor.

Från ett andraspår bakom bilen i försöket tog Categorical ledningen och han vann det på tiden 11,7/1 609 meter.

Även i finalen hade Mobergs häst spår två men i en snabb öppning kom han inte förbi innerspårets Thai Highway och Categorical placerades i rygg ledaren. Tom Erik Solbergs häst spetsvann loppet på 11,0 och från ryggen slutade Categorical fyra på 11,5.

För vinsten i försöket fick Categorical 30 000 norska kronor och för fjärdeplatsen i finalen 50 000 norska kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.