2017-10-02 22:45

2017-10-02 22:45

Välförtjänt seger för Kong Henry

TRAV: Färjestad

Mats Andersson-tränade Kong Henry har gjort många fina lopp på slutet utan att få sticka nosen först.
Under måndagskvällen kom den andra segern under 2017.
– Han har ingen dålig egenskap och det gör honom bra, sa Mikael J Andersson.

I mitten av juli blev Kong Henry trea på V75 på hemmabanan Årjäng och efter den starten har det bara rullat på med fina insatser. Det enda som har saknats har varit en seger och under måndagskvällen kom den.

I ett försök till Dubbelcupen hamnade Kong Henry i tredje par utvändigt och hade en perfekt rygg i favoriten B.W.Sture. Med ett bra tempo mitt i loppet kunde man vänta med attackerna till den sista kurvan. Först kom B.W.Sture och utanför honom kom Kong Henry med en vass avslutning till en säker seger.

– Kong Henry har haft bra form länge. Han har gjort kanonlopp på slutet, men har mött bra hästar och inte fått vinna. Han kändes stark 500 kvar men han ska förbi de andra också och det gjorde han enkelt, sa Mikael J Andersson.

Mats Andersson fyllde i:

– Han har tagit loppen på rätt sätt och har utvecklats hela tiden i år. Nu siktar vi på finalen i Dubbelcupen den 4 november.

Jepson dubblade

Fossens Bonus var V64-omgångens mest streckade häst men han var alldeles för pigg och klippte i galopp direkt i starten. Att han sedan travade 12/1 600 meter i skymundan räckte till femteplatsen. Vann gjorde Stoms Mia som Carl Johan Jepson körde till ledningen 1 500 kvar.

Jepson vann även V64-6 efter ett liknande upplägg. Här körde han Kahleesi till ledningen 1 400 meter från mål och segern blev överlägsen före Meyla Dream.

– Den här hästen hade jag stora förväntningar på inför säsongen. Hon började inte bra, men har ryckt upp sig rejält i de tre senaste starterna, sa Jepson.

Valour Kronos var klar favorit i V64-2 och efter ett smörlopp i andra par utvändigt avgjorde han knappt men säkert mot en tapper Eraja Jaam, som fick trava utvändigt om ledande Elsa America.

I den första avdelningen svarade Viking's Topline för en vass insats. Han fick trava utvändigt om den ledande favoriten Gustavo Boko och hade inga problem att avgöra till sin fördel.

V64-3 kördes i ett hårt tempo med 12,7 det första varvet. Det passade favoriten Skip Beau i andra par utvändigt perfekt och han avgjorde säkert tillsammans med Elias Carlsson.

Tränar Skip Beau gör Mikko Aho och han hade även med sig Art on Line i montéloppet innan V64-spelet. Art on Line tog en enkel seger från spets och siktas nu mot monté-SM på Åby om två veckor.

Ny seger för Orvar Mollyn

Det första loppet var ett inskolningslopp för treåriga kallblod och här tog Åke Lindgrens Orvar Mollyn sin andra seger på lika många starter. Precis som i debuten var det Dagfinn Aarum som körde och efter att Orvar Mollyn övertagit ledningen mitt i loppet blev det en överlägsen seger på tiden 33,7 över medeldistans.

– Jag var lite överraskad hur bra han skötte sig i debuten och han hade tagit det loppet på rätt sätt. Han var mycket finare att köra nu, det kändes som att han gjort fem eller sex lopp mellan de här starterna, sa Aarum om Lindgrens löfte.

I mitten av juli blev Kong Henry trea på V75 på hemmabanan Årjäng och efter den starten har det bara rullat på med fina insatser. Det enda som har saknats har varit en seger och under måndagskvällen kom den.

I ett försök till Dubbelcupen hamnade Kong Henry i tredje par utvändigt och hade en perfekt rygg i favoriten B.W.Sture. Med ett bra tempo mitt i loppet kunde man vänta med attackerna till den sista kurvan. Först kom B.W.Sture och utanför honom kom Kong Henry med en vass avslutning till en säker seger.

– Kong Henry har haft bra form länge. Han har gjort kanonlopp på slutet, men har mött bra hästar och inte fått vinna. Han kändes stark 500 kvar men han ska förbi de andra också och det gjorde han enkelt, sa Mikael J Andersson.

Mats Andersson fyllde i:

– Han har tagit loppen på rätt sätt och har utvecklats hela tiden i år. Nu siktar vi på finalen i Dubbelcupen den 4 november.

Jepson dubblade

Fossens Bonus var V64-omgångens mest streckade häst men han var alldeles för pigg och klippte i galopp direkt i starten. Att han sedan travade 12/1 600 meter i skymundan räckte till femteplatsen. Vann gjorde Stoms Mia som Carl Johan Jepson körde till ledningen 1 500 kvar.

Jepson vann även V64-6 efter ett liknande upplägg. Här körde han Kahleesi till ledningen 1 400 meter från mål och segern blev överlägsen före Meyla Dream.

– Den här hästen hade jag stora förväntningar på inför säsongen. Hon började inte bra, men har ryckt upp sig rejält i de tre senaste starterna, sa Jepson.

Valour Kronos var klar favorit i V64-2 och efter ett smörlopp i andra par utvändigt avgjorde han knappt men säkert mot en tapper Eraja Jaam, som fick trava utvändigt om ledande Elsa America.

I den första avdelningen svarade Viking's Topline för en vass insats. Han fick trava utvändigt om den ledande favoriten Gustavo Boko och hade inga problem att avgöra till sin fördel.

V64-3 kördes i ett hårt tempo med 12,7 det första varvet. Det passade favoriten Skip Beau i andra par utvändigt perfekt och han avgjorde säkert tillsammans med Elias Carlsson.

Tränar Skip Beau gör Mikko Aho och han hade även med sig Art on Line i montéloppet innan V64-spelet. Art on Line tog en enkel seger från spets och siktas nu mot monté-SM på Åby om två veckor.

Ny seger för Orvar Mollyn

Det första loppet var ett inskolningslopp för treåriga kallblod och här tog Åke Lindgrens Orvar Mollyn sin andra seger på lika många starter. Precis som i debuten var det Dagfinn Aarum som körde och efter att Orvar Mollyn övertagit ledningen mitt i loppet blev det en överlägsen seger på tiden 33,7 över medeldistans.

– Jag var lite överraskad hur bra han skötte sig i debuten och han hade tagit det loppet på rätt sätt. Han var mycket finare att köra nu, det kändes som att han gjort fem eller sex lopp mellan de här starterna, sa Aarum om Lindgrens löfte.