2017-09-10 12:46

2017-09-10 13:21

V75-dubbel för Andersson

TRAV: V75 på Solänget

Konstellationen Mikael J Andersson/Pär Hedberg fortsätter att skörda framgångar.
Under lördagen vann Andersson två V75-lopp på Solänget tillsammans med Bålsta Palema och Aron Palema.
– Två fantastiska hästar och väldigt roligt för Per att komma hem till Solänget och vinna två lopp, sa Andersson.

För 17 år sedan lämnade Pär Hedberg lilla byn Yttersel några mil nordväst om Örnsköldsvik för att bli lärling hos stortränaren Åke Svanstedt på Axevalla. Numera står han på egna ben och ansvarar sedan många år för Stall Palema.

På lördagen var 35-åringen tillbaka och vilken succé det blev.

Det var första gången Pär Hedberg selade ut hästar i egen regi på sin gamla hemmabana och med sig från Västgötaslätten hade han tre V75-hästar. Det slutade med två segrar samt ett fjärdepris i gulddivisionen och samtliga hästar kördes av Mikael J Andersson.

Först ut av Pär Hedbergs hästar var Billy Flynn som överraskade med en fjärdeplats i dagens huvudlopp Silverörnen bakom Shadow Woodland.

Därefter svarade Bålsta Palema och Aron Palema för varsin imponerande seger då de vann de två Dagens Dubbel-loppen som avslutande V75-omgången.

I V75-6 fick Bålsta Palema andra utvändigt från sitt bakspår och när sedan kusken Mikael J Andersson attackerade på sista bortre långsidan rundade Bålsta Palema till spets på bara ett par hundra meter och vann sedan säkert.

– Fantastiskt att han går bakifrån på det här viset, han har varit bäst i ledningen tidigare, kommenterade Mikael J Andersson.

Silverdivisionen avslutade V75-omgången och det blev på nytt succé för duon Pär Hedberg och Mikael J Andersson. Aron Palema avslutade med ett starkt slutvarv i spåren och sluggade sig förbi Michelangelo Ås sista biten över upploppet.

– Jag trodde aldrig det skulle gå, inte någon gång under loppet. Det är helt sjukt, sa Pär Hedberg.

Andersson fyllde i:

– Det är roligt för mig men fantastiskt roligt för Pär, det är nästan så att man blir rörd tycker jag.

Hattrick

Silverörnen var huvudnumret på Solänget och det blev en mycket enkel seger för favoriten Shadow Woodland. Tillsammans med Ulf Ohlsson dominerade den åttaårige valacken loppet från start till mål i läcker stil. Det var andra raka segern i Silverörnen för Shadow Woodland och tredje raka för kusken Ulf Ohlsson och tränaren Reijo Liljendahl, duon vann även 2015 med Knows Nothing.

Fossens Bonus och Magnus Jakobsson var andrahandsfavoriter och efter ett lopp i andra par utvändigt och attack ut på slutvarvet. Fossens Bonus avslutade bra, men var chanslös mot Shadow Woodland.

Mahony tvåa

Jakobsson var hårt betrodd med Magic Moves i V75-2 men här blev det startgalopp. Det blev ändå en fin värmländsk framgång då Valborg Marje och Paw Mahony slutade tvåa.

Valborg Marje tog ledningen från spår åtta och Mahony släppte sedan till andrahandsfavoriten It’s Showtime Zaz och Erik Adielsson. Luckan kom drygt 100 meter från mål vilket var för sent för att hinna utmana om segern.

V75-1 avgjordes till stor del i starten då Urgent Call var snabbast och även försvarade spetsen i duell med Knifetown Winner medan favoriten Palermo Broline startgalopperade. Väl i spets hade Oskar J Andersson ganska bra kontroll och Urgent Call försvarade sig tappert sista biten.

– Jag har haft på känn att han är riktigt snabb från start, nu var det läge att bevisa det, sa Oskar.

För 17 år sedan lämnade Pär Hedberg lilla byn Yttersel några mil nordväst om Örnsköldsvik för att bli lärling hos stortränaren Åke Svanstedt på Axevalla. Numera står han på egna ben och ansvarar sedan många år för Stall Palema.

På lördagen var 35-åringen tillbaka och vilken succé det blev.

Det var första gången Pär Hedberg selade ut hästar i egen regi på sin gamla hemmabana och med sig från Västgötaslätten hade han tre V75-hästar. Det slutade med två segrar samt ett fjärdepris i gulddivisionen och samtliga hästar kördes av Mikael J Andersson.

Först ut av Pär Hedbergs hästar var Billy Flynn som överraskade med en fjärdeplats i dagens huvudlopp Silverörnen bakom Shadow Woodland.

Därefter svarade Bålsta Palema och Aron Palema för varsin imponerande seger då de vann de två Dagens Dubbel-loppen som avslutande V75-omgången.

I V75-6 fick Bålsta Palema andra utvändigt från sitt bakspår och när sedan kusken Mikael J Andersson attackerade på sista bortre långsidan rundade Bålsta Palema till spets på bara ett par hundra meter och vann sedan säkert.

– Fantastiskt att han går bakifrån på det här viset, han har varit bäst i ledningen tidigare, kommenterade Mikael J Andersson.

Silverdivisionen avslutade V75-omgången och det blev på nytt succé för duon Pär Hedberg och Mikael J Andersson. Aron Palema avslutade med ett starkt slutvarv i spåren och sluggade sig förbi Michelangelo Ås sista biten över upploppet.

– Jag trodde aldrig det skulle gå, inte någon gång under loppet. Det är helt sjukt, sa Pär Hedberg.

Andersson fyllde i:

– Det är roligt för mig men fantastiskt roligt för Pär, det är nästan så att man blir rörd tycker jag.

Hattrick

Silverörnen var huvudnumret på Solänget och det blev en mycket enkel seger för favoriten Shadow Woodland. Tillsammans med Ulf Ohlsson dominerade den åttaårige valacken loppet från start till mål i läcker stil. Det var andra raka segern i Silverörnen för Shadow Woodland och tredje raka för kusken Ulf Ohlsson och tränaren Reijo Liljendahl, duon vann även 2015 med Knows Nothing.

Fossens Bonus och Magnus Jakobsson var andrahandsfavoriter och efter ett lopp i andra par utvändigt och attack ut på slutvarvet. Fossens Bonus avslutade bra, men var chanslös mot Shadow Woodland.

Mahony tvåa

Jakobsson var hårt betrodd med Magic Moves i V75-2 men här blev det startgalopp. Det blev ändå en fin värmländsk framgång då Valborg Marje och Paw Mahony slutade tvåa.

Valborg Marje tog ledningen från spår åtta och Mahony släppte sedan till andrahandsfavoriten It’s Showtime Zaz och Erik Adielsson. Luckan kom drygt 100 meter från mål vilket var för sent för att hinna utmana om segern.

V75-1 avgjordes till stor del i starten då Urgent Call var snabbast och även försvarade spetsen i duell med Knifetown Winner medan favoriten Palermo Broline startgalopperade. Väl i spets hade Oskar J Andersson ganska bra kontroll och Urgent Call försvarade sig tappert sista biten.

– Jag har haft på känn att han är riktigt snabb från start, nu var det läge att bevisa det, sa Oskar.

  • NWT/Kanal75