2017-09-09 06:00

2017-09-09 06:00

V75 i sista stund: Solänget

V75 I SISTA STUND

Upploppet: 197 meter.

Väder: mulet, 12 grader.

Om omgången

Lördagens V75-omgång körs på Solänget. Det finns ingen given spik, sett till strecken måste Palermo Broline i V75-1 vara ett bra förslag, men som så ofta förr i Norrland är loppen ihåliga. Trots avståndet till V75-banan är det flera värmländska segerchanser i omgången.

Favoriterna

Nobel Amok (V75-7) har utvecklats otroligt fint i Robert Berghs regi och ser ut att bli omgångens största favorit. I den senaste starten fick Nobel Amok trava utvändigt utan rygg, blev trea, och det är stor risk att han får trava utvändigt igen mot startsnabba konkurrenter. Undertecknad har trott hårt på Nobel Amok vid ett flertal tillfällen men är inte lika övertygad om seger den här gången.

Shadow Woodland (V75-3) hamnade i dödens i ett hårt tempo i comebacken senast och orkade inte. På pappret är det här en bra uppgift då han bör komma till ledningen, men spika en häst på V75 som inte gett något färskt formbesked är något som jag låter andra hålla på med. Fossens Bonus är given att strecka och kanske även Seedorf O.M.F.

Quantum Estelle (V75-5) har höjt sig på slutet och vann ett V75-lopp på Bergsåker i den senaste starten. Att hon är klar favorit i det här loppet är logiskt, men ett problem är att invändiga Carisma Sisu förmodligen kommer att köras i spets och det kan ge lite positionsproblem.

V75-dragen

Närby Panik (V75-4) gjorde en bra insats bakom Bränne Järven som tvåa senast. Nu aviseras det barfotakörning och Närby Panik ska absolut streckas.

Mellby Darling (V75-5) har inte den roligaste raden, men det finns tveklöst kapacitet för att vinna det här loppet om det stämmer med positionerna.

Värmlandshästar

Magic Moves (V75-2) kommer med fyra raka segrar, bra chans igen.

Valborg Marje (V75-2) vann lätt senast men har ett svårt läge nu.

Fossens Bonus (V75-3) har mycket bra segerchans.

Odins Eld (V75-4) har inte varit som bäst på slutet men har fart för seger.

Wy Fi (V75-7) laddas för ledningen, en jätteskräll?

Upploppet: 197 meter.

Väder: mulet, 12 grader.

Om omgången

Lördagens V75-omgång körs på Solänget. Det finns ingen given spik, sett till strecken måste Palermo Broline i V75-1 vara ett bra förslag, men som så ofta förr i Norrland är loppen ihåliga. Trots avståndet till V75-banan är det flera värmländska segerchanser i omgången.

Favoriterna

Nobel Amok (V75-7) har utvecklats otroligt fint i Robert Berghs regi och ser ut att bli omgångens största favorit. I den senaste starten fick Nobel Amok trava utvändigt utan rygg, blev trea, och det är stor risk att han får trava utvändigt igen mot startsnabba konkurrenter. Undertecknad har trott hårt på Nobel Amok vid ett flertal tillfällen men är inte lika övertygad om seger den här gången.

Shadow Woodland (V75-3) hamnade i dödens i ett hårt tempo i comebacken senast och orkade inte. På pappret är det här en bra uppgift då han bör komma till ledningen, men spika en häst på V75 som inte gett något färskt formbesked är något som jag låter andra hålla på med. Fossens Bonus är given att strecka och kanske även Seedorf O.M.F.

Quantum Estelle (V75-5) har höjt sig på slutet och vann ett V75-lopp på Bergsåker i den senaste starten. Att hon är klar favorit i det här loppet är logiskt, men ett problem är att invändiga Carisma Sisu förmodligen kommer att köras i spets och det kan ge lite positionsproblem.

V75-dragen

Närby Panik (V75-4) gjorde en bra insats bakom Bränne Järven som tvåa senast. Nu aviseras det barfotakörning och Närby Panik ska absolut streckas.

Mellby Darling (V75-5) har inte den roligaste raden, men det finns tveklöst kapacitet för att vinna det här loppet om det stämmer med positionerna.

Värmlandshästar

Magic Moves (V75-2) kommer med fyra raka segrar, bra chans igen.

Valborg Marje (V75-2) vann lätt senast men har ett svårt läge nu.

Fossens Bonus (V75-3) har mycket bra segerchans.

Odins Eld (V75-4) har inte varit som bäst på slutet men har fart för seger.

Wy Fi (V75-7) laddas för ledningen, en jätteskräll?