2017-09-07 18:12

2017-09-07 18:12

Hemmasegrar för Tyson C.B. och Thomson

TRAV: Åmål

Det gick bra för hemmaamatörerna vid lunchtravet i Åmål. Björn Ceder som bor i Avelsäter mellan Åmål och Säffle har fem boxar inne på Mörtebol för sina starthästar samtidigt som han har en egen liten uppfödning hemma på gården.

Nu har det lossnat ordentligt för Björns stall som den här veckan tagit en dubbel. Elsa C.B. vann lopp på färjestad i måndags och nu slog Tyson C.B. till när han vann V4-2 för Dagfin Aarum efter ledning hela vägen.

– Härligt när man får utdelning för allt jobb man lägger ner, sa Björn.

Tyson C.B är fallen efter Idol Boss som var en av Björns första hästar som vann sex segrar i Ceders träning och hon ligger säkert extra varmt om hjärtat på Björn.

Hedershäst måste man kalla Bengtsforshästen Thomson som ofta tävlar på distriktets banor och han sätter alltid färg på loppen. William Ekberg, 20 år, fick chansen bakom Thomson då tränaren och ordinarie kusk Thomas Martinsson var avstängd. William prickade starten perfekt och kunde knipa ledningen efter ett halvvarv. Han fick sedan obarmhärtig press av Ängens Kryptonit som tryckte upp tempot till 11,5 den första kilometern. Trots det knallhårda tempot länsade Thomson bara undan till bekväm seger på respektingivande 13,8, vilket var nytt rekord för Thomson med nästan två sekunder.

Drömhäst kallade Erik Berglöf sin Quantanamera som lekte hem V4-1 och satte ett nytt prydligt banrekord på 13,7 för äldre hästar över lång distans.

– Hon är med år efter år och idag tog hon sin 22:a seger start nummer 101, sa Berglöf.

Jakobsson upp i topp

Magnus Jakobsson lämnar inte gärna Mörtebol segerlös och knep en dubbel. Första segern fixade East Herkules som vann V4-3. East Herkules lurade den stora favoriten R.K.King på ledningen och sedan var det ingen som kom i närheten av East Herkules som tog tredje raka segern.

I dagsavslutningen, V5-5, tog Jakobsson sin andra dagsseger när megafavoriten M.T.Laroche odramatiskt spårade varje meter av loppet och vann med både en och två poletter sparade.

Med den här dubbeln gick Magnus upp jämsides med Calle Jepson i championligan.

Unga och duktiga Momarkentränaren Göran Antonsen har haft kanonstart på sin verksamhet och hade på första halvåret en segerprocent på 25. Nu slog han till med fyraåriga Lykke Erna i V5-1 som enkelt kunde ta hand om taktpinnen för att i sin 20 start avlägga sitt maiden och vinna säkert före Lysjö Wilda, som åter spurtade sylvasst.

Dagfinn Aarum knep också en dubbel. Utöver Tyson C.B vann han även med Back On Line i V5-2. Segerreceptet var det samma som med Tyson C.B. med tidig ledning och sedan bara länsa undan till en säker seger.

Felicia Molin, lärling hos Sofia Aronsson, tog sin andra seger på en vecka när hon satte dit sin passhäst Höwings Tiffany i V5-3 efter en styrning enligt skolboken.

Marcus Hultman fick också segerdefilera på sin gamla hemmabana när han vann V5-4 med Quantum Blues som imponerade när han plockade ner ledande Alvena Vagabond från dödens.

Nu har det lossnat ordentligt för Björns stall som den här veckan tagit en dubbel. Elsa C.B. vann lopp på färjestad i måndags och nu slog Tyson C.B. till när han vann V4-2 för Dagfin Aarum efter ledning hela vägen.

– Härligt när man får utdelning för allt jobb man lägger ner, sa Björn.

Tyson C.B är fallen efter Idol Boss som var en av Björns första hästar som vann sex segrar i Ceders träning och hon ligger säkert extra varmt om hjärtat på Björn.

Hedershäst måste man kalla Bengtsforshästen Thomson som ofta tävlar på distriktets banor och han sätter alltid färg på loppen. William Ekberg, 20 år, fick chansen bakom Thomson då tränaren och ordinarie kusk Thomas Martinsson var avstängd. William prickade starten perfekt och kunde knipa ledningen efter ett halvvarv. Han fick sedan obarmhärtig press av Ängens Kryptonit som tryckte upp tempot till 11,5 den första kilometern. Trots det knallhårda tempot länsade Thomson bara undan till bekväm seger på respektingivande 13,8, vilket var nytt rekord för Thomson med nästan två sekunder.

Drömhäst kallade Erik Berglöf sin Quantanamera som lekte hem V4-1 och satte ett nytt prydligt banrekord på 13,7 för äldre hästar över lång distans.

– Hon är med år efter år och idag tog hon sin 22:a seger start nummer 101, sa Berglöf.

Jakobsson upp i topp

Magnus Jakobsson lämnar inte gärna Mörtebol segerlös och knep en dubbel. Första segern fixade East Herkules som vann V4-3. East Herkules lurade den stora favoriten R.K.King på ledningen och sedan var det ingen som kom i närheten av East Herkules som tog tredje raka segern.

I dagsavslutningen, V5-5, tog Jakobsson sin andra dagsseger när megafavoriten M.T.Laroche odramatiskt spårade varje meter av loppet och vann med både en och två poletter sparade.

Med den här dubbeln gick Magnus upp jämsides med Calle Jepson i championligan.

Unga och duktiga Momarkentränaren Göran Antonsen har haft kanonstart på sin verksamhet och hade på första halvåret en segerprocent på 25. Nu slog han till med fyraåriga Lykke Erna i V5-1 som enkelt kunde ta hand om taktpinnen för att i sin 20 start avlägga sitt maiden och vinna säkert före Lysjö Wilda, som åter spurtade sylvasst.

Dagfinn Aarum knep också en dubbel. Utöver Tyson C.B vann han även med Back On Line i V5-2. Segerreceptet var det samma som med Tyson C.B. med tidig ledning och sedan bara länsa undan till en säker seger.

Felicia Molin, lärling hos Sofia Aronsson, tog sin andra seger på en vecka när hon satte dit sin passhäst Höwings Tiffany i V5-3 efter en styrning enligt skolboken.

Marcus Hultman fick också segerdefilera på sin gamla hemmabana när han vann V5-4 med Quantum Blues som imponerade när han plockade ner ledande Alvena Vagabond från dödens.

  • Lasse Pettersson