2017-09-06 22:57

2017-09-06 22:57

Lätt för Wellino Avenue

TRAV: V86 på Solvalla och Åby

Berne Gustafssons Wellino Avenue har kommit tillbaka på ett strålande sätt efter skadeproblem. Efter den imponerade comebacken i Årjäng den 20 september blev det en ny seger på Solvalla under onsdagskvällen.

I Årjäng var det Magnus Jakobsson som körde Wellino Avenue och den här gången var det Per Nilsson som körde i ett lärlings- och ungdomslopp innan V86-spelet.

Precis som i comebacken tog Wellino Avenue hand om ledningen utan problem. Efter 10,8/500 meter och 13,1 det första varvet vann Wellino Avenue lekande lätt på tiden 12,6/1 640 meter.

– Wellino Avenue är en helt otroligt bra häst, det var bara att hålla i sig under loppet. Det var massor med krafter kvar i mål, berömde Per Nilsson.

Det är inte bild på Wellino Avenue till texten vilket beror på att vi endast har tillgång på bilder till V86-loppen.

Före V86-spelet blev det även en andraplats för stall Goops Mamasan efter en mycket bra insats. Från tredje par utvändigt avslutade hon med 09,5/400 meter till andraplatsen bakom spetsvinnande Lavidaloca de Vie. I samma lopp slutade stallkamraten Genta fyra från rygg på ledaren.

Innan V86-loppen på Åby blev det en andraplats för Magnus Jakobssons Charlock Alma bakom Babe Love, som vann säkert.

Örebroseger

Det största loppet inom V86-spelet var Count's Pride-pokalen och här blev det Örebroseger.

Lucifer Lane fick ett lopp i rygg på ledande Flying Fortuna och via open stretch avgjorde han med minsta möjliga marginal.

– Jag hade på känn att Christoffer Erikssons häst skulle ta ledningen och få bestämma i ett lågt tempo och precis så blev det, men min häst är ärlig och avslutar alltid bra. Jag vet inte var vi siktar närmast, men det kan bli Breeders´ Crown, sa Johan Nilsson.

De treåriga stona på Åby gjorde upp i Quick Pay-pokalen och här blev det en favoritseger genom Vanquish Kronos. Hon kunde inte hålla ut det värsta hotet Waffle Cone i spetsstriden, men när Christoffer Eriksson satte in attacken i slutkurvan avgjorde Vanquish Kronos hur enkelt som helst.

Det kördes treåringslopp inom V86-ramen även på Solvalla. I den sista avdelningen, Gay Noons lopp, tog Björn Goop-trände Chianti ledningen tillsammans med Kaj Widell. Chianti ledde en bit in på upploppet men orkade inte hela vägen och slutade fyra. Vann gjorde Wide Game, som spurtade rappt till en knapp seger.

I Juliennes lopp för ston blev det odramatiskt när Hanna fick bestämma i spets och när favoriten Romance Amok galopperade i utgången av den sista kurvan när attacken skulle sättas in kunde ingen utmana.

Framgångar i Norge

Josefine Ivehag är en av landets bästa montéryttare men hon är vass i sulkyn också. I V86-3 vann hon tillsammans med Viggo Laday efter en vass spurt på open stretch efter ett lopp i tredje par invändigt. I samma lopp blev det en femteplats för Mårten Marje och Jenny Mahony.

I Norge kördes travet som vanligt på en onsdag på Bjerke. Här blev det en andraplats för Nova Yamos (Kristian Lindberg tränar) och en tredjeplats för Peter Strömbergs Hammars Cina. Båda hästarna kördes av Per Ludvig Nilsen.

I Årjäng var det Magnus Jakobsson som körde Wellino Avenue och den här gången var det Per Nilsson som körde i ett lärlings- och ungdomslopp innan V86-spelet.

Precis som i comebacken tog Wellino Avenue hand om ledningen utan problem. Efter 10,8/500 meter och 13,1 det första varvet vann Wellino Avenue lekande lätt på tiden 12,6/1 640 meter.

– Wellino Avenue är en helt otroligt bra häst, det var bara att hålla i sig under loppet. Det var massor med krafter kvar i mål, berömde Per Nilsson.

Det är inte bild på Wellino Avenue till texten vilket beror på att vi endast har tillgång på bilder till V86-loppen.

Före V86-spelet blev det även en andraplats för stall Goops Mamasan efter en mycket bra insats. Från tredje par utvändigt avslutade hon med 09,5/400 meter till andraplatsen bakom spetsvinnande Lavidaloca de Vie. I samma lopp slutade stallkamraten Genta fyra från rygg på ledaren.

Innan V86-loppen på Åby blev det en andraplats för Magnus Jakobssons Charlock Alma bakom Babe Love, som vann säkert.

Örebroseger

Det största loppet inom V86-spelet var Count's Pride-pokalen och här blev det Örebroseger.

Lucifer Lane fick ett lopp i rygg på ledande Flying Fortuna och via open stretch avgjorde han med minsta möjliga marginal.

– Jag hade på känn att Christoffer Erikssons häst skulle ta ledningen och få bestämma i ett lågt tempo och precis så blev det, men min häst är ärlig och avslutar alltid bra. Jag vet inte var vi siktar närmast, men det kan bli Breeders´ Crown, sa Johan Nilsson.

De treåriga stona på Åby gjorde upp i Quick Pay-pokalen och här blev det en favoritseger genom Vanquish Kronos. Hon kunde inte hålla ut det värsta hotet Waffle Cone i spetsstriden, men när Christoffer Eriksson satte in attacken i slutkurvan avgjorde Vanquish Kronos hur enkelt som helst.

Det kördes treåringslopp inom V86-ramen även på Solvalla. I den sista avdelningen, Gay Noons lopp, tog Björn Goop-trände Chianti ledningen tillsammans med Kaj Widell. Chianti ledde en bit in på upploppet men orkade inte hela vägen och slutade fyra. Vann gjorde Wide Game, som spurtade rappt till en knapp seger.

I Juliennes lopp för ston blev det odramatiskt när Hanna fick bestämma i spets och när favoriten Romance Amok galopperade i utgången av den sista kurvan när attacken skulle sättas in kunde ingen utmana.

Framgångar i Norge

Josefine Ivehag är en av landets bästa montéryttare men hon är vass i sulkyn också. I V86-3 vann hon tillsammans med Viggo Laday efter en vass spurt på open stretch efter ett lopp i tredje par invändigt. I samma lopp blev det en femteplats för Mårten Marje och Jenny Mahony.

I Norge kördes travet som vanligt på en onsdag på Bjerke. Här blev det en andraplats för Nova Yamos (Kristian Lindberg tränar) och en tredjeplats för Peter Strömbergs Hammars Cina. Båda hästarna kördes av Per Ludvig Nilsen.