2017-08-13 20:31

2017-08-13 20:31

Lindberg vann championstriden

TRAV: Arvika

711 morgonpigga personer hade hittat till Arvikatravet igår förmiddag då banan hade säsongsfinal när man arrangerade en breddsportsdag.

Championstriden stod i centrum där Magnus Jakobsson ledde inför finalen men han får inte köra på breddsportdagar varför det var klar fördel Årjängstränaren Kristian Lindberg som hade flera fina chanser. Kristian behövde vinna ett lopp för att bli champion. Kristian gjorde processen kort, när han satte dit outsidern Lucky Fighter direkt i första loppet och Kristian dominerade sedan travdagen när han tog sitt livs första trippelseger.

– Det här är stort för mig att bli champion och ta mitt livs första trippelseger under en travdag. Det är ett bevis för att stallet utvecklas. Känns som att jag hittade en växel till i mina hästar efter ett studiebesök hos Veijo Heiskanen i vintras, där jag fick några nya infallsvinklar. Jag kommer att anmäla mina hästar så mycket jag kan till Arvika nästa år lovade en glad champion Kristian Lindberg.

Lindbergs tre segerhästar var Lucky Fighter i V4-1

– Lars Gunnar som äger och tränar ville att jag skulle försöka köra i ledningen och det funkade ju bra.

Nästa seger kom i V4-3 med Norska kallblodet Alm Nagano körde Kristian till spetsen med efter 900 meter. Resten av loppet var en ren uppvisning av den bildsköne fuxen som vann hur lätt som helst.

– Oj vad lätt han hade för sig. Han rörde sig som ett varmblod var Lindbergs kommentar om Knut Alms blivande stjärna.

Trippeln Fullbordade hemmahästen Greenbank i V5-1 som visade härlig styrka och moral när han lätt plockade ner ledande Alenia S.S efter att ha gått utvändigt hela vägen.

Peter Ådefors var den enda som kunde utmana om championatet efter första loppet. Peter hade en bra dag och tog en dubbel, men hade aldrig riktig vittring på championatet. Peter vann V4-4 med Morgan Ivarssons Malibu Classic som tog ledningen direkt för att sedan aldrig ge konkurrenterna skuggan av en chans att utmana

– Vältränat var Ådefors omdöme om sin häst.

Magnus Jakobsson som hade chans att bli champion lämnade sina styrningar till Peter Ådefors som kunde ha blivit champion med hjälp av Magnus hästar. Peter tog sin andra dagsseger med Magnus Global Taxpayer, som hade en duell mot länge ledande Sobrio, som dock fick ge sig 100kvar.

Galopp i första kurvan och en vid sista kurva kunde inte fälla favoriten Västerbo Estello i V4-2. Han gick klart snabbast sista halvvarvet och var bara bäst i loppet.

– Kul att det funkade för honom idag. Han gör det inte alltid lätt för sig och omgivningen sa tränaren Juhani Partanen.

I V5-2 som var montélopp blev det en klar seger för Sillerudsekipaget Maria E Persson och C.C.Boy. De kunde avvakta i kön för att sätta in stöten i sista kurvan och vinna lätt. Den stora V5 favoriten The First Rose hade ingen bra dag och kändes aldrig aktuell.

– Jag hade bara prövat C.C.Boy en gång och jag var orolig för starten men han skötte sig bra och till slut blev det ju lätt sa Maria E Persson som till vardags är lärarinna med stor passion för hästar.

Långväga Norska gästen Sagen Fröya kom till Arvika med särklass sämsta rekordet i V5-4. Med Biritränaren Kim Mathisen i sulkyn tog de täten och när Sagen Fröya sänkte sitt rekord med 3,5 sekunder var de ” Svenske” chanslösa att kunna utmana norskan.

– Tränaren har gjort ett jättejobb med henne och idag gick hon med ny ballans var Kims förklaring till Sagen Fröyas skrällseger till drygt 12 gånger pengarna.

En värmningsvinnare var Maja Bus i V5-5. Med formkusken Jan Silvén i vagnen susade Maja till ledningen. Maja Bus såg sedan spänstig ut och kunde ganska enkelt försvarade sig mot attackerna till slut.

– Hon har haft otur med positionerna på slutet, idag värmde hon kanonbra och vi vann säkert sa Janne Silvén om årets sista vinnare i Arvika.

Championstriden stod i centrum där Magnus Jakobsson ledde inför finalen men han får inte köra på breddsportdagar varför det var klar fördel Årjängstränaren Kristian Lindberg som hade flera fina chanser. Kristian behövde vinna ett lopp för att bli champion. Kristian gjorde processen kort, när han satte dit outsidern Lucky Fighter direkt i första loppet och Kristian dominerade sedan travdagen när han tog sitt livs första trippelseger.

– Det här är stort för mig att bli champion och ta mitt livs första trippelseger under en travdag. Det är ett bevis för att stallet utvecklas. Känns som att jag hittade en växel till i mina hästar efter ett studiebesök hos Veijo Heiskanen i vintras, där jag fick några nya infallsvinklar. Jag kommer att anmäla mina hästar så mycket jag kan till Arvika nästa år lovade en glad champion Kristian Lindberg.

Lindbergs tre segerhästar var Lucky Fighter i V4-1

– Lars Gunnar som äger och tränar ville att jag skulle försöka köra i ledningen och det funkade ju bra.

Nästa seger kom i V4-3 med Norska kallblodet Alm Nagano körde Kristian till spetsen med efter 900 meter. Resten av loppet var en ren uppvisning av den bildsköne fuxen som vann hur lätt som helst.

– Oj vad lätt han hade för sig. Han rörde sig som ett varmblod var Lindbergs kommentar om Knut Alms blivande stjärna.

Trippeln Fullbordade hemmahästen Greenbank i V5-1 som visade härlig styrka och moral när han lätt plockade ner ledande Alenia S.S efter att ha gått utvändigt hela vägen.

Peter Ådefors var den enda som kunde utmana om championatet efter första loppet. Peter hade en bra dag och tog en dubbel, men hade aldrig riktig vittring på championatet. Peter vann V4-4 med Morgan Ivarssons Malibu Classic som tog ledningen direkt för att sedan aldrig ge konkurrenterna skuggan av en chans att utmana

– Vältränat var Ådefors omdöme om sin häst.

Magnus Jakobsson som hade chans att bli champion lämnade sina styrningar till Peter Ådefors som kunde ha blivit champion med hjälp av Magnus hästar. Peter tog sin andra dagsseger med Magnus Global Taxpayer, som hade en duell mot länge ledande Sobrio, som dock fick ge sig 100kvar.

Galopp i första kurvan och en vid sista kurva kunde inte fälla favoriten Västerbo Estello i V4-2. Han gick klart snabbast sista halvvarvet och var bara bäst i loppet.

– Kul att det funkade för honom idag. Han gör det inte alltid lätt för sig och omgivningen sa tränaren Juhani Partanen.

I V5-2 som var montélopp blev det en klar seger för Sillerudsekipaget Maria E Persson och C.C.Boy. De kunde avvakta i kön för att sätta in stöten i sista kurvan och vinna lätt. Den stora V5 favoriten The First Rose hade ingen bra dag och kändes aldrig aktuell.

– Jag hade bara prövat C.C.Boy en gång och jag var orolig för starten men han skötte sig bra och till slut blev det ju lätt sa Maria E Persson som till vardags är lärarinna med stor passion för hästar.

Långväga Norska gästen Sagen Fröya kom till Arvika med särklass sämsta rekordet i V5-4. Med Biritränaren Kim Mathisen i sulkyn tog de täten och när Sagen Fröya sänkte sitt rekord med 3,5 sekunder var de ” Svenske” chanslösa att kunna utmana norskan.

– Tränaren har gjort ett jättejobb med henne och idag gick hon med ny ballans var Kims förklaring till Sagen Fröyas skrällseger till drygt 12 gånger pengarna.

En värmningsvinnare var Maja Bus i V5-5. Med formkusken Jan Silvén i vagnen susade Maja till ledningen. Maja Bus såg sedan spänstig ut och kunde ganska enkelt försvarade sig mot attackerna till slut.

– Hon har haft otur med positionerna på slutet, idag värmde hon kanonbra och vi vann säkert sa Janne Silvén om årets sista vinnare i Arvika.

  • Lasse Pettersson