2017-08-13 10:55

2017-08-13 10:55

Finsk jätteskräll på Åby

TRAV: V75

Det blev en finsk jätteskräll i Åby Stora Pris.

Midnight Hour vann skiljeheatet mot Muscle Hustle i en hypersnabb avslutning.
– En otrolig känsla. Jag fattar fortfarande inte att jag har vunnit, sa Ikka Nurmonen.

Det blev en riktig smällkaramell i det första heatet av Åby Stora Pris när Midnight Hour spurtade till vinst via open stretch från rygg på ledaren. Finländaren var minst spelad i fältet men vann enkelt för Ikka Nurmonen.

– Han fick ett perfekt lopp och är stark. Såg fin ut. Han har tjänat mest pengar av alla hästarna i loppet i år, sa tränaren Ossi Nurmonen.

Favoriten Muscle Hustle vann det andra heatet efter ledning från start till mål. Men han blev tufft utmanad över upploppet av Turno di Azzurra som var mycket duktig som tvåa. efter en tung resa utvändigt om ledaren. Muscle Hustle såg för ett kort ögonblick slagen ut men kontrade till seger.

Det blev därmed ett skiljeheat och det spetsvann Midnight Hour före Muscle Hustle. Nurmonen.

Ny seger för Andersson

Aron Palema vann sin tredje raka V75-final när han spurtade han hem Silverdivisionen för Mikael J Andersson. Hästen såg trög ut under vägen men när det väl skulle avgöras in på upploppet tog han fram vinnarskallen och avgjorde kort före mål.

– Han är ju så där och när han väl fick chansen in på upploppet då bara small det till. Han är tuff och har visat att han går i alla positioner och i alla klasser snart. Det här var helt underbart, sa Mikael J Andersson.

Vid sidan av banan stod en mycket nöjd tränare Pär Hedberg och njöt av sin stjärna.

– Han gillar verkligen att tävla och vill vara först. Han krigar hela vägen.

Spitcam Jubb slog till på V75 igen när han vann Lyon Grand Prix, V75-6. Han öppnade snabbt till ledningen men körande Peter Ingves släppte täten till El Mago Pellini och bidade sin tid i rygg på ledaren. När Spitcam Jubb fick chansen invändigt via open stretch spurtade han mycket bra till en lätt seger. Här delade Reckless andraplatsen med Alfas da VInci.

En imponerande seger kom i V75-avslutningen där Nobel Amok utklassade sina konkurrenter för Robert Bergh. Han tog därmed gruvlig revansch efter nederlaget på V75 förra veckan. Hästen fick en dryg inledning i spåren genom första kurvan innan han nådde utvändigt om ledaren. Men Bergh fortsatte att köra mot täten och Johan Untersteiner bakom Broadway Appolo släppte välvillig. Väl i spets var Nobel Amok totalt ohotad och han gled ifrån till en mycket lätt seger.

Det blev en riktig smällkaramell i det första heatet av Åby Stora Pris när Midnight Hour spurtade till vinst via open stretch från rygg på ledaren. Finländaren var minst spelad i fältet men vann enkelt för Ikka Nurmonen.

– Han fick ett perfekt lopp och är stark. Såg fin ut. Han har tjänat mest pengar av alla hästarna i loppet i år, sa tränaren Ossi Nurmonen.

Favoriten Muscle Hustle vann det andra heatet efter ledning från start till mål. Men han blev tufft utmanad över upploppet av Turno di Azzurra som var mycket duktig som tvåa. efter en tung resa utvändigt om ledaren. Muscle Hustle såg för ett kort ögonblick slagen ut men kontrade till seger.

Det blev därmed ett skiljeheat och det spetsvann Midnight Hour före Muscle Hustle. Nurmonen.

Ny seger för Andersson

Aron Palema vann sin tredje raka V75-final när han spurtade han hem Silverdivisionen för Mikael J Andersson. Hästen såg trög ut under vägen men när det väl skulle avgöras in på upploppet tog han fram vinnarskallen och avgjorde kort före mål.

– Han är ju så där och när han väl fick chansen in på upploppet då bara small det till. Han är tuff och har visat att han går i alla positioner och i alla klasser snart. Det här var helt underbart, sa Mikael J Andersson.

Vid sidan av banan stod en mycket nöjd tränare Pär Hedberg och njöt av sin stjärna.

– Han gillar verkligen att tävla och vill vara först. Han krigar hela vägen.

Spitcam Jubb slog till på V75 igen när han vann Lyon Grand Prix, V75-6. Han öppnade snabbt till ledningen men körande Peter Ingves släppte täten till El Mago Pellini och bidade sin tid i rygg på ledaren. När Spitcam Jubb fick chansen invändigt via open stretch spurtade han mycket bra till en lätt seger. Här delade Reckless andraplatsen med Alfas da VInci.

En imponerande seger kom i V75-avslutningen där Nobel Amok utklassade sina konkurrenter för Robert Bergh. Han tog därmed gruvlig revansch efter nederlaget på V75 förra veckan. Hästen fick en dryg inledning i spåren genom första kurvan innan han nådde utvändigt om ledaren. Men Bergh fortsatte att köra mot täten och Johan Untersteiner bakom Broadway Appolo släppte välvillig. Väl i spets var Nobel Amok totalt ohotad och han gled ifrån till en mycket lätt seger.

  • NWT/Kanal75

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.