2017-08-07 20:39

2017-08-07 20:39

Jan Silvén en av vinnarna i Åmål

TRAV: Lunchtravet i Åmål

Framgång föder framgång. Lågstadieläraren Jan Silvén tog sitt livs seger i lördags när han slog till i Rättvik och vann ett V75-lopp i mäktig stil med J.S.Apollo.
På lunchtravet i Åmål slog Silvèn till igen då han skrällde med Joeson som vann V4-2 till nästan 14 gånger pengarna.

– Det har varit några fantastiska dagar. Efter Rättvikssegern har gratulationerna haglat och jag har levt i en dröm. Idag kom jag billigt fram till dödens och jag vet att Joeson är stark och att Karl-Erik Kihlman alltid har vältränat. Det stämde ju bra när Joeson tog över befälet med 500 meter kvar och vi vann lätt, säger Janne Silvén.

Carl-Johan Jepson blev lunchens stora vinnare då han tog en trippelseger. Han inledde V4-spelet med den tio år unga Mias Komet, som omgående syntes i ledningen. Mias Komet blev ordentligt synad under vägen men tioåringen visade inga ålderskrämpor när han sprintade undan på lätta ben. Folke Pettersson från Årjäng äger och håller Mias Komet i bländande skick.

Jepson fortsatte i V5-inledningen då han med 1300 meter kvar parkerade Olle Elfstrands Dalforno på utsidan om favoriten Matteo Manassero. På slutvarvet tryckte Dalforno rejält på favoriten och kunde koppla segergreppet i början av upploppet.

– Kul att köra åt 76-årige nestorn Olle Elfstrand som fortfarande orkar hålla på i denna tuffa bransch och plocka fram fina travare, säger Calle efter segern.

Trippeln fullbordade storfavoriten Fixie i V5-4. Calle har kört henne tre gånger och har ännu inte varit i närheten av en förlust. Igår fick Fixie ett snällt lopp, som hon avgjorde lekande lätt över upploppet.

– Fixie har hittat flera växlar till, sedan vi drog framskorna. Hon har fina pengar att tjäna framöver, kommenterar Jepson.

Mona Bäckström är uppfödare, tränare och ägare till Fixie vars blodslinjer kommer från det fantastiska avelsstoet Nancy Fux som ägdes av Monas pappa Roland.

Jepsons gjorde ett ryck i championligan med trippeln och leder nu med två pinnar före Magnus Jakobsson som igår fick nöja sig med en seger. Det var You To Neat som tog sin andra Mörtebolsseger för året när han vann V4-finalen lika överlägset och odramatiskt som förra gången han besökte banan.

– Det har varit några fantastiska dagar. Efter Rättvikssegern har gratulationerna haglat och jag har levt i en dröm. Idag kom jag billigt fram till dödens och jag vet att Joeson är stark och att Karl-Erik Kihlman alltid har vältränat. Det stämde ju bra när Joeson tog över befälet med 500 meter kvar och vi vann lätt, säger Janne Silvén.

Carl-Johan Jepson blev lunchens stora vinnare då han tog en trippelseger. Han inledde V4-spelet med den tio år unga Mias Komet, som omgående syntes i ledningen. Mias Komet blev ordentligt synad under vägen men tioåringen visade inga ålderskrämpor när han sprintade undan på lätta ben. Folke Pettersson från Årjäng äger och håller Mias Komet i bländande skick.

Jepson fortsatte i V5-inledningen då han med 1300 meter kvar parkerade Olle Elfstrands Dalforno på utsidan om favoriten Matteo Manassero. På slutvarvet tryckte Dalforno rejält på favoriten och kunde koppla segergreppet i början av upploppet.

– Kul att köra åt 76-årige nestorn Olle Elfstrand som fortfarande orkar hålla på i denna tuffa bransch och plocka fram fina travare, säger Calle efter segern.

Trippeln fullbordade storfavoriten Fixie i V5-4. Calle har kört henne tre gånger och har ännu inte varit i närheten av en förlust. Igår fick Fixie ett snällt lopp, som hon avgjorde lekande lätt över upploppet.

– Fixie har hittat flera växlar till, sedan vi drog framskorna. Hon har fina pengar att tjäna framöver, kommenterar Jepson.

Mona Bäckström är uppfödare, tränare och ägare till Fixie vars blodslinjer kommer från det fantastiska avelsstoet Nancy Fux som ägdes av Monas pappa Roland.

Jepsons gjorde ett ryck i championligan med trippeln och leder nu med två pinnar före Magnus Jakobsson som igår fick nöja sig med en seger. Det var You To Neat som tog sin andra Mörtebolsseger för året när han vann V4-finalen lika överlägset och odramatiskt som förra gången han besökte banan.

  • Lars Pettersson