2017-08-06 09:41

2017-08-06 09:41

Första V75-segern för Silvén

TRAV: V75

J.S.Apollo och Jan Silvén är ett radarpar på travbanan.
Under lördagen tog de den fjärde raka segern tillsammans och det innebar även den första V75-segern för Jan Silvén.
– Som liten amatör är det här jätteroligt, sa Silvén.

Jan Silvén jobbar som lågstadielärare och hans sommarlov fick bästa tänkbara avslutning: en seger inom travets elitserie V75.

J.S.Apollo, som tränas av Jarl Spelling från Kristinehamn, hade ett bakspår och det blev det ett passande tempo när täthästarna öppnade det första varvet i 10-fart.

Från femte par utvändigt attackerade Silvén i den näst sista kurvan och J.S.Apollo avgjorde enkelt på tiden 12,6 över sprinterdistans.

– Jag ville inte ha någon häst framför mig så jag var väldigt nöjd att vi inte fick något svar när jag attackerade. Sedan utnyttjade jag hans kurvteknik och när vi kopplat grepp så väntade jag att det skulle komma någon, men det gjorde det inte. Som liten amatör är det jätteskoj att få chansen att köra på V75, förklarade Silvén som bjöd på en rejäl segergest.

Sommartravets avslutning blev underhållande med en imponerande finalvinnare.

Detta sedan till synes evigt unge Jan Norberg visat sin erkänt oefterhärmliga förmåga att komma i väg i voltstart och lotsat omskrivet osnabbe Trot Kronos till front efter 800 meter från 20 meters tillägg. Resten blev formalia och Norberg kunde sitta lugn då han succesivt ökade farten bakom Veijo Heiskanens urstarke femåring. Tvåa efter en mycket bra spurt blev Reckless och Björn Goop.

– Det här är kulmen på sommartravet, finalen, så får man låna en sådan här jättefin häst. Det är inte alla dagar i veckan. Det kändes bra hela vägen. Vi fick en pangstart. Jag hade som plan A att gå före de som stod 20 meter bakom, men så kom vi till ledningen enklare än så. Sedan var det lugna gatan. Jag tog inga tussar och var aldrig orolig, sa Norberg.

Missade spets

Den brandskattade gulddivisionen Ego Boys Minne med blott fem hästar på startlinjen fick en väntad vinnare. Stig H Johanssons Seedorf O.M.F. kunde visserligen inte hålla ut Food Money från start, men visade sig ändå bäst sedan Örjan Kihlström placerat honom främst i andraspår.

– Med facit i hand borde jag väl inte tryckt på så hårt, beklagade sig Kihlström som följde upp med en ny finess då han släppte ledningen bakom Faste Viking bara för att kontrollera Pave Faks utvändigt sista halvvarvet.

Att sitta i kön i stenhårt tempo blev segerreceptet även för Björn Goop bakom Timo Nurmos Zenit Brick som tog sin andra silverdivisionsseger på lika många veckor genom att kämpa ner en tapper Queer Fish via en tung långspurt.

Mattias Djuse valde ett liknande segerrecept bakom Dartagnan Sisu som genrepade inför derbykvalen med att trava 1.10,5/1 640 meter autostart i smått överlägsen stil trots skor på hovarna.

– Han är bra, en 1.10-tid i princip okörd. Han fick gå med skor idag, så det är skönt att det finns något att rycka till nästa gång, sa Djuse.

I Silverdivisionen vann Björn Goop med Zenit Brick, som plockade ner en tapper Queer Fish på upploppet.

Jan Silvén jobbar som lågstadielärare och hans sommarlov fick bästa tänkbara avslutning: en seger inom travets elitserie V75.

J.S.Apollo, som tränas av Jarl Spelling från Kristinehamn, hade ett bakspår och det blev det ett passande tempo när täthästarna öppnade det första varvet i 10-fart.

Från femte par utvändigt attackerade Silvén i den näst sista kurvan och J.S.Apollo avgjorde enkelt på tiden 12,6 över sprinterdistans.

– Jag ville inte ha någon häst framför mig så jag var väldigt nöjd att vi inte fick något svar när jag attackerade. Sedan utnyttjade jag hans kurvteknik och när vi kopplat grepp så väntade jag att det skulle komma någon, men det gjorde det inte. Som liten amatör är det jätteskoj att få chansen att köra på V75, förklarade Silvén som bjöd på en rejäl segergest.

Sommartravets avslutning blev underhållande med en imponerande finalvinnare.

Detta sedan till synes evigt unge Jan Norberg visat sin erkänt oefterhärmliga förmåga att komma i väg i voltstart och lotsat omskrivet osnabbe Trot Kronos till front efter 800 meter från 20 meters tillägg. Resten blev formalia och Norberg kunde sitta lugn då han succesivt ökade farten bakom Veijo Heiskanens urstarke femåring. Tvåa efter en mycket bra spurt blev Reckless och Björn Goop.

– Det här är kulmen på sommartravet, finalen, så får man låna en sådan här jättefin häst. Det är inte alla dagar i veckan. Det kändes bra hela vägen. Vi fick en pangstart. Jag hade som plan A att gå före de som stod 20 meter bakom, men så kom vi till ledningen enklare än så. Sedan var det lugna gatan. Jag tog inga tussar och var aldrig orolig, sa Norberg.

Missade spets

Den brandskattade gulddivisionen Ego Boys Minne med blott fem hästar på startlinjen fick en väntad vinnare. Stig H Johanssons Seedorf O.M.F. kunde visserligen inte hålla ut Food Money från start, men visade sig ändå bäst sedan Örjan Kihlström placerat honom främst i andraspår.

– Med facit i hand borde jag väl inte tryckt på så hårt, beklagade sig Kihlström som följde upp med en ny finess då han släppte ledningen bakom Faste Viking bara för att kontrollera Pave Faks utvändigt sista halvvarvet.

Att sitta i kön i stenhårt tempo blev segerreceptet även för Björn Goop bakom Timo Nurmos Zenit Brick som tog sin andra silverdivisionsseger på lika många veckor genom att kämpa ner en tapper Queer Fish via en tung långspurt.

Mattias Djuse valde ett liknande segerrecept bakom Dartagnan Sisu som genrepade inför derbykvalen med att trava 1.10,5/1 640 meter autostart i smått överlägsen stil trots skor på hovarna.

– Han är bra, en 1.10-tid i princip okörd. Han fick gå med skor idag, så det är skönt att det finns något att rycka till nästa gång, sa Djuse.

I Silverdivisionen vann Björn Goop med Zenit Brick, som plockade ner en tapper Queer Fish på upploppet.

  • NWT/Kanal75