2017-07-27 22:34

2017-07-27 22:34

O.M.Dont Cry vann

TRAV: Goops häst tog fjärde segern

Björn Goop, 40, har gjort ett bra jobb med O.M.Dont Cry.
Det 4-åriga stoet tog fjärde segern i regi Goop när hon vann på Åby i går.
– Hon är stark och rejäl och det finns utveckling i henne, berömde Björn.

O.M.Dont Cry var ute i kvalet till Stochampionatet förra starten. Där räckte hon inte till. I ett vanligt fyraårslopp för Ston på Åby gick det bättre. Björn satt i dödens men tryckte sig till ledningen på sista långsidan. Ekipaget blev utmanat av Get Lucky Pellini och Joakim Lövgren in på upploppet. Var slaget 100 kvar men kontrade sig till knapp vinst.

– Hon blir starkare och starkare och visade bra vilja sista biten, sa Björn.

Björn åkte också dit i en tät finish då han fick ge sig med C.C.Queen mot Henriette Larsen och Makera.

I Grillnattastayern hade han ryckt skorna på Ragazzo Da Sopra som fick ett tufft upplägg i dödens efter några galoppsteg i första sväng. Nu kunde Ragazza Da Sopra inte svara vinnade Ferrari River men höll godkänt till tredjeplatsen.

Utanför V64-spelet var Björn också tvåa med 3-åriga Nunna som inte kunde stå emot danska favoriten Candy La Marc över upploppet.

The Red Mile med 100 000 kronor i förstapris var rubrikloppet. Det vanns av Johnny Takter och Västerboonthenews på 1.11,1/1609a på en kladdig bana. Spets i stort sett hela vägen. Det krävdes 10.5 för att få en direktplats till Åby Stora Pris om två veckor. Återstår att se om sportchefen Jon W Pedersen bedömer den här insatsen god nog för att få en av de åtta platserna.

O.M.Dont Cry var ute i kvalet till Stochampionatet förra starten. Där räckte hon inte till. I ett vanligt fyraårslopp för Ston på Åby gick det bättre. Björn satt i dödens men tryckte sig till ledningen på sista långsidan. Ekipaget blev utmanat av Get Lucky Pellini och Joakim Lövgren in på upploppet. Var slaget 100 kvar men kontrade sig till knapp vinst.

– Hon blir starkare och starkare och visade bra vilja sista biten, sa Björn.

Björn åkte också dit i en tät finish då han fick ge sig med C.C.Queen mot Henriette Larsen och Makera.

I Grillnattastayern hade han ryckt skorna på Ragazzo Da Sopra som fick ett tufft upplägg i dödens efter några galoppsteg i första sväng. Nu kunde Ragazza Da Sopra inte svara vinnade Ferrari River men höll godkänt till tredjeplatsen.

Utanför V64-spelet var Björn också tvåa med 3-åriga Nunna som inte kunde stå emot danska favoriten Candy La Marc över upploppet.

The Red Mile med 100 000 kronor i förstapris var rubrikloppet. Det vanns av Johnny Takter och Västerboonthenews på 1.11,1/1609a på en kladdig bana. Spets i stort sett hela vägen. Det krävdes 10.5 för att få en direktplats till Åby Stora Pris om två veckor. Återstår att se om sportchefen Jon W Pedersen bedömer den här insatsen god nog för att få en av de åtta platserna.

  • Matts Olsson