2017-07-24 22:45

2017-07-24 22:45

Adolfsson vann i stor stil

TRAV: Dubbla segrar

Den 3441 stora publiken som besökte Arvikatravet igår fick inte bara njuta av det härliga sommarvädret. De fick också se Sveriges idag särklass bästa montèryttarinna Sofia Adolfsson på ett mästerligt sätt vinna de båda montéloppen på Skytte.

Hästarna hon rider ser härligt löpglada ut och de bjuder också till lite extra i loppen. Gårdagens dubbel innebar att Sofia vunnit hela 31 lopp i år.

Vilken födelsedagspresent Örebrotränaren Juhani Partanen fick igår. Han mer eller mindre lovade NWT tipset seger i V5 andra avdelning när vi kollade läget med honom, men med vilken ackuratess hans ägandes Sir Edel och Sofia Adolfsson lekte hem montèloppet. I glänsande stil spårade de varje meter av loppet och Sir Edel såg oförbrukad ut när han skar mållinjen i överlägsen stil.

Lika överlägsen och lika oförbrukad var M.T.Kod Röd i V4-3 som spårade varje meter av loppet. ”Kod Röd” betyder konstant bevakning och det är ett bra tips för alla spelarna att alltid bevaka M.T.Kod Röd när Sofia rider.

– De körde hårt i ledningen, och när alla körde i andraspår så chansade jag att köra invändigt vilket blev det vinstgivande draget när det öppnade sig i sista kurvan.

Så förklarade Magnus Jakobsson hur han lotsade Alexia Marshall till seger från bricka 12 i det inledande V5-loppet.

I tredje V5 avdelning var Freia Bonanza på väg till ledningen när hon felade och lämnade över taktpinnen till Suncane Harvester och Niclas Benzon. De fick sedan pinna på ordentligt för att försvara ledningen. I alvarets stund när det anfölls bakifrån bara gungade Benzon lite extra i jänkarvagnen och Suncane Harvester hittade nya växlar vilket gav segern.

– Hon har besvärats av skador som vi åtgärdat och nu blir hon bara bättre och bättre, berättade ägaren.

Vad hände med 450 kvar i V5-4? Storfavoriten Windy Cindy var i ledningen med betrodda Max Pro på utsidan när Windy Cindy plötsligt felade och krokade ihop med Max Pro och det var mycket nära en olycka. Plötsligt var Trytobe i ledningen med Live In Peace jagandes i rygg. Över upploppet blev det stenhårt men i de sista stegen satte Live In Peace dit nosen för Per Ludvig Nielsen. Det är duktiga Svanskogtjejen Sandra Eriksson som håller Live In Peace så pigg och glad att han vinner vid elva års ålder.

Vår feeling i tipset inför tävlingarna var att Morgan Ivarssons lille krigare King Classic skulle spåra varje meter av V5–finalen, och vi kunde inte ha haft mer rätt. Den knappa 8-oddsaren fick dirigera loppet efter egen pipa och var aldrig i förlustfara utan vann smått överlägset.

I det inledande loppet imponerade den norska gästen L´Amour Bonanza som kostade på sig en galopp i första kurvan. Hon kom tillbaka och med snabba 12,5 sista 500 kunde körande Sven-Olof Weberg finåka in i mål.

Bildsköne Pelle Prins stack till ledningen direkt och fångade upp betrodda Rutbo Roffe som pressade på ordentligt på utsidan. In i sista sväng tackade Pelle Prins och Jens Laursen för sällskapet och länsade undan till lätt seger.

– Jag älskar den här banan som jag besökte första gången som 6-åring, säger danske Jens Laursen som numera är stationerad på Axevalla.

Dagsavslutningen gick till Junilane och Peter Ådefors som körde ett perfekt lopp. Junilane hade överlägset bästa spurtkrutet sista halvvarvet och vann mycket lätt.

Inför finaldagen som är en breddsportdag leder Magnus Jakobssson championstriden men han får inte köra sista dagen. Heter årets champion på skytte måhända Peter Ådefors eller måhända Sofia Adolfsson?

Hästarna hon rider ser härligt löpglada ut och de bjuder också till lite extra i loppen. Gårdagens dubbel innebar att Sofia vunnit hela 31 lopp i år.

Vilken födelsedagspresent Örebrotränaren Juhani Partanen fick igår. Han mer eller mindre lovade NWT tipset seger i V5 andra avdelning när vi kollade läget med honom, men med vilken ackuratess hans ägandes Sir Edel och Sofia Adolfsson lekte hem montèloppet. I glänsande stil spårade de varje meter av loppet och Sir Edel såg oförbrukad ut när han skar mållinjen i överlägsen stil.

Lika överlägsen och lika oförbrukad var M.T.Kod Röd i V4-3 som spårade varje meter av loppet. ”Kod Röd” betyder konstant bevakning och det är ett bra tips för alla spelarna att alltid bevaka M.T.Kod Röd när Sofia rider.

– De körde hårt i ledningen, och när alla körde i andraspår så chansade jag att köra invändigt vilket blev det vinstgivande draget när det öppnade sig i sista kurvan.

Så förklarade Magnus Jakobsson hur han lotsade Alexia Marshall till seger från bricka 12 i det inledande V5-loppet.

I tredje V5 avdelning var Freia Bonanza på väg till ledningen när hon felade och lämnade över taktpinnen till Suncane Harvester och Niclas Benzon. De fick sedan pinna på ordentligt för att försvara ledningen. I alvarets stund när det anfölls bakifrån bara gungade Benzon lite extra i jänkarvagnen och Suncane Harvester hittade nya växlar vilket gav segern.

– Hon har besvärats av skador som vi åtgärdat och nu blir hon bara bättre och bättre, berättade ägaren.

Vad hände med 450 kvar i V5-4? Storfavoriten Windy Cindy var i ledningen med betrodda Max Pro på utsidan när Windy Cindy plötsligt felade och krokade ihop med Max Pro och det var mycket nära en olycka. Plötsligt var Trytobe i ledningen med Live In Peace jagandes i rygg. Över upploppet blev det stenhårt men i de sista stegen satte Live In Peace dit nosen för Per Ludvig Nielsen. Det är duktiga Svanskogtjejen Sandra Eriksson som håller Live In Peace så pigg och glad att han vinner vid elva års ålder.

Vår feeling i tipset inför tävlingarna var att Morgan Ivarssons lille krigare King Classic skulle spåra varje meter av V5–finalen, och vi kunde inte ha haft mer rätt. Den knappa 8-oddsaren fick dirigera loppet efter egen pipa och var aldrig i förlustfara utan vann smått överlägset.

I det inledande loppet imponerade den norska gästen L´Amour Bonanza som kostade på sig en galopp i första kurvan. Hon kom tillbaka och med snabba 12,5 sista 500 kunde körande Sven-Olof Weberg finåka in i mål.

Bildsköne Pelle Prins stack till ledningen direkt och fångade upp betrodda Rutbo Roffe som pressade på ordentligt på utsidan. In i sista sväng tackade Pelle Prins och Jens Laursen för sällskapet och länsade undan till lätt seger.

– Jag älskar den här banan som jag besökte första gången som 6-åring, säger danske Jens Laursen som numera är stationerad på Axevalla.

Dagsavslutningen gick till Junilane och Peter Ådefors som körde ett perfekt lopp. Junilane hade överlägset bästa spurtkrutet sista halvvarvet och vann mycket lätt.

Inför finaldagen som är en breddsportdag leder Magnus Jakobssson championstriden men han får inte köra sista dagen. Heter årets champion på skytte måhända Peter Ådefors eller måhända Sofia Adolfsson?

  • Lasse Pettersson