2017-07-15 19:27

2017-07-15 22:49

Dante Boko vann inför storpublik

TRAV: Årjängs Stora Sprinterlopp

Årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp bjöd på stor dramatik.
Med ögat gick det inte att urskilja vem som var först i mål men målfotot visade att Dante Boko hade nosen före Propulsion.
– Rent känslomässigt är det lätt topp tre av mina segrar, sa Adrian Kolgjini.

Dante Boko hade andraspåret bakom startbilen och Adrian Kolgjini la in turboväxeln från start och Dante Boko tog ledningen utan problem.

Loppets favorit Propulsion hade ett jobbigt åttondespår och Örjan Kihlström fick backa ner till fjärde par utvändigt.

Det var alltså helt olika typer av lopp för de två duellanterna och loppets upplösning bjöd på stor dramatik. Mitt på upploppet hade Dante Boko ett klart försprång men längst ut i banan kom Propulsion med en ruskig avslutning. Vid målgång gick det inte att urskilja vem som vann men målfotot visade att Dante Boko hade nosen först.

– Jag kände inte att vi vann, men jag hoppades så hårt att vi gjorde det. Slutstriden var lite orättvis mot min häst, Propulsion kom så långt ut i banan så Dante Boko hade inget att svara på. Men Dante Boko är väldigt ärlig och går alltid in i mål och någonstans där inne kände jag att det kunde ha gått vägen, sa Adrian Kolgjini.

Dante Boko inledde sin karriär lite trevande, men de tre senaste säsongerna har han tillhört eliten.

– Han visade ingenting i tävling som ung men vi skickade ner honom till Frankrike och där tog han steget fullt ut att bli en etablerad topphäst. Att springa på de stora banorna där nere fick honom att bli den häst han är i dag, berättade Kolgjini.

Och hans glädje gick det inte att ta fel på.

– Den här segern ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Vi har haft lite otur och dåliga lägen hela säsongen så det var skönt att ha marginalerna på vår sida den här gången.

Kihlström imponerad

Propulsion fick alltså ett lopp som fyra i andraspår. När Örjan Kihlström attackerade in på upploppet avslutade Propulsion närmast galet fort - 1.05/400 meter!

– Loppet blev inte alls bra för vår del, det blev struligt för oss som det ofta blir från ett åttondespår. Men det sätt som hästen avslutade på är nog det sjukaste som jag har varit med om. Han var grymt fin och flög formligen fram, sa Örjan Kihlström till NWT efter loppet.

Tilläggas kan att Ringostarr Treb som var invändigt om Propulsion på upploppet bröt ut en del och utan den lilla korrigeringen som Kihlström därmed tvingades att göra förmodligen kostade Propulsion segern.

Björn Goop vann ett av V75-loppen. Den segern tog han med Antonio Trot och även här var det dramatik med i bilden.

Antionio Trot kördes fram till utvändigt om ledande Charlie Mearas ut på slutvarvet och när favoriten galopperade i slutkurvan vann Antonio Trot säkert före Autobahn med Mactheman på tredjeplatsen.

Segern som rök

Men vad hände egentligen med storfavoriten?

– Han bromsade till lite i den sista kurvan och jag tror att han slog sig på ett knä. Hästen kändes jättefin annars men det gick så fort att jag inte hann hjälpa honom. Jag tror att det var segern som rök, klargjorde Erik Adielsson efteråt.

Förra året vann Cab Hornline Bronsdivisionen motsvarade tävlingsdag och i år vann Per Lennartssons häst Silverdivisionen. En annan sak som upprepade sig för Cab Hornline var att han vann från ledningen.

– Det var en väldigt skön känsla. Jag petade till honom i sista sväng och då stack han iväg och vann med tussarna kvar i öronen, sa Per Lennartsson.

Dante Boko hade andraspåret bakom startbilen och Adrian Kolgjini la in turboväxeln från start och Dante Boko tog ledningen utan problem.

Loppets favorit Propulsion hade ett jobbigt åttondespår och Örjan Kihlström fick backa ner till fjärde par utvändigt.

Det var alltså helt olika typer av lopp för de två duellanterna och loppets upplösning bjöd på stor dramatik. Mitt på upploppet hade Dante Boko ett klart försprång men längst ut i banan kom Propulsion med en ruskig avslutning. Vid målgång gick det inte att urskilja vem som vann men målfotot visade att Dante Boko hade nosen först.

– Jag kände inte att vi vann, men jag hoppades så hårt att vi gjorde det. Slutstriden var lite orättvis mot min häst, Propulsion kom så långt ut i banan så Dante Boko hade inget att svara på. Men Dante Boko är väldigt ärlig och går alltid in i mål och någonstans där inne kände jag att det kunde ha gått vägen, sa Adrian Kolgjini.

Dante Boko inledde sin karriär lite trevande, men de tre senaste säsongerna har han tillhört eliten.

– Han visade ingenting i tävling som ung men vi skickade ner honom till Frankrike och där tog han steget fullt ut att bli en etablerad topphäst. Att springa på de stora banorna där nere fick honom att bli den häst han är i dag, berättade Kolgjini.

Och hans glädje gick det inte att ta fel på.

– Den här segern ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Vi har haft lite otur och dåliga lägen hela säsongen så det var skönt att ha marginalerna på vår sida den här gången.

Kihlström imponerad

Propulsion fick alltså ett lopp som fyra i andraspår. När Örjan Kihlström attackerade in på upploppet avslutade Propulsion närmast galet fort - 1.05/400 meter!

– Loppet blev inte alls bra för vår del, det blev struligt för oss som det ofta blir från ett åttondespår. Men det sätt som hästen avslutade på är nog det sjukaste som jag har varit med om. Han var grymt fin och flög formligen fram, sa Örjan Kihlström till NWT efter loppet.

Tilläggas kan att Ringostarr Treb som var invändigt om Propulsion på upploppet bröt ut en del och utan den lilla korrigeringen som Kihlström därmed tvingades att göra förmodligen kostade Propulsion segern.

Björn Goop vann ett av V75-loppen. Den segern tog han med Antonio Trot och även här var det dramatik med i bilden.

Antionio Trot kördes fram till utvändigt om ledande Charlie Mearas ut på slutvarvet och när favoriten galopperade i slutkurvan vann Antonio Trot säkert före Autobahn med Mactheman på tredjeplatsen.

Segern som rök

Men vad hände egentligen med storfavoriten?

– Han bromsade till lite i den sista kurvan och jag tror att han slog sig på ett knä. Hästen kändes jättefin annars men det gick så fort att jag inte hann hjälpa honom. Jag tror att det var segern som rök, klargjorde Erik Adielsson efteråt.

Förra året vann Cab Hornline Bronsdivisionen motsvarade tävlingsdag och i år vann Per Lennartssons häst Silverdivisionen. En annan sak som upprepade sig för Cab Hornline var att han vann från ledningen.

– Det var en väldigt skön känsla. Jag petade till honom i sista sväng och då stack han iväg och vann med tussarna kvar i öronen, sa Per Lennartsson.