2017-06-18 20:01

2017-06-19 13:47

Åttonde raka segern för Coin Perdu

TRAV: Färjestad

Det var topptrav på Färjestad under söndagen med uttagningslopp till E3.

I finalen på Bergsåker kommer Coin Perdu att bli favorit bland hingstarna då han kommer med åtta raka segrar.
– Jag har inte känt botten i honom än, sa Erik Adielsson.

Med sju raka segrar från debuten och den givna kullettan bland hingstarna blev Coin Perdu naturligtvis megafavorit i den första avdelningen på GS75.

Efter en lugn start körde Erik Adielsson till på den första långsidan och Coin Perdu övertog ledningen 1 500 meter från mål. Den i dödens travande Born Unicorn gjorde ett topplopp, men det gick inte att hota Coin Perdu som lekte hem sin åttonde raka seger.

– Det är något magiskt med de här hästarna som är obesegrade och jag har inte känt botten i honom än så det är väldigt spännande. På den här nivån måste hästarna ha tekniken, hjärt- och lungkapacitet, inställning och hårdhet. Det har Coin Perdu, men framför allt är jag imponerad av hans hjärt- och lungkapacitet. I dag gick han med skor, i finalen blir det troligtvis barfota, sa Adielsson.

Båth dominerade

Det är Svante Båth som tränar Coin Perdu och han hade även Global un Poco med som storfavorit i ett försök. Global un Poco, som den här dagen tävlade med skor, fick dock se sig besegrad från dödens av ledande Twist of Fate. Den här duon känns som de första utmanarna till Coin Perdu i finalen.

Svante Båth blev, som så många gånger förr, E3-kvalens kung med sammanlagt fem finalister.

I stonas final kommer Dibaba att bli favorit, som precis som Coin Perdu är obesegrad i karriären. Dibaba gjorde sin fjärde start när hon vann GS75-5 och efter en resa i andra par utvändigt avgjorde hon retfullt enkelt mot ledande Drizzle C.C., som låg på en hel del under vägen, på upploppet.

Diababa avslutade med 10/700 meter utan att Örjan Kihlström körde det minsta på henne.

Tre till Eriksson

Den främsta utmanaren till Dibaba är förmodligen Vamp Kronos. Hon hade ett bakspår men Christoffer Eriksson var offensiv och körde till ledningen i den andra kurvan. Från den positionen lekte hon sedan hem loppet före en bra spurtande Violet Bi.

– Det började gå sakta där framme och då valde jag att utnyttja hästens styrka och jag trodde att de skulle vara intresserade av att få hennes rygg. Hon vann på ett bra sätt, hon avslutade i 10-fart det sista halvvarvet utan att jag körde något, sa Eriksson.

Christoffer hade en fin dag på Färjestad då han vann ytterligare ett försökslopp för stona och även ett för hingstarna.

Vanquish Kronos hade två formhöjande lopp i kroppen och när flera andra konkurrenter gasade friskt under loppet avgjorde hon lätt från tredje par utvändigt efter en attack i den sista kurvan.

Calle Crown hade innerspåret i den sista avdelningen av GS75 och han ledde runt om tillsammans med Eriksson.

Tävlingsdagen avslutades med en värmländsk seger. Miss Åslanda tog ledningen från spår fem och tillsammans med sin tränare Tom Horpestad stannade hon där hela vägen in i mål efter en upploppsduell mot Yippie Chic och Mikael J Andersson.

Med sju raka segrar från debuten och den givna kullettan bland hingstarna blev Coin Perdu naturligtvis megafavorit i den första avdelningen på GS75.

Efter en lugn start körde Erik Adielsson till på den första långsidan och Coin Perdu övertog ledningen 1 500 meter från mål. Den i dödens travande Born Unicorn gjorde ett topplopp, men det gick inte att hota Coin Perdu som lekte hem sin åttonde raka seger.

– Det är något magiskt med de här hästarna som är obesegrade och jag har inte känt botten i honom än så det är väldigt spännande. På den här nivån måste hästarna ha tekniken, hjärt- och lungkapacitet, inställning och hårdhet. Det har Coin Perdu, men framför allt är jag imponerad av hans hjärt- och lungkapacitet. I dag gick han med skor, i finalen blir det troligtvis barfota, sa Adielsson.

Båth dominerade

Det är Svante Båth som tränar Coin Perdu och han hade även Global un Poco med som storfavorit i ett försök. Global un Poco, som den här dagen tävlade med skor, fick dock se sig besegrad från dödens av ledande Twist of Fate. Den här duon känns som de första utmanarna till Coin Perdu i finalen.

Svante Båth blev, som så många gånger förr, E3-kvalens kung med sammanlagt fem finalister.

I stonas final kommer Dibaba att bli favorit, som precis som Coin Perdu är obesegrad i karriären. Dibaba gjorde sin fjärde start när hon vann GS75-5 och efter en resa i andra par utvändigt avgjorde hon retfullt enkelt mot ledande Drizzle C.C., som låg på en hel del under vägen, på upploppet.

Diababa avslutade med 10/700 meter utan att Örjan Kihlström körde det minsta på henne.

Tre till Eriksson

Den främsta utmanaren till Dibaba är förmodligen Vamp Kronos. Hon hade ett bakspår men Christoffer Eriksson var offensiv och körde till ledningen i den andra kurvan. Från den positionen lekte hon sedan hem loppet före en bra spurtande Violet Bi.

– Det började gå sakta där framme och då valde jag att utnyttja hästens styrka och jag trodde att de skulle vara intresserade av att få hennes rygg. Hon vann på ett bra sätt, hon avslutade i 10-fart det sista halvvarvet utan att jag körde något, sa Eriksson.

Christoffer hade en fin dag på Färjestad då han vann ytterligare ett försökslopp för stona och även ett för hingstarna.

Vanquish Kronos hade två formhöjande lopp i kroppen och när flera andra konkurrenter gasade friskt under loppet avgjorde hon lätt från tredje par utvändigt efter en attack i den sista kurvan.

Calle Crown hade innerspåret i den sista avdelningen av GS75 och han ledde runt om tillsammans med Eriksson.

Tävlingsdagen avslutades med en värmländsk seger. Miss Åslanda tog ledningen från spår fem och tillsammans med sin tränare Tom Horpestad stannade hon där hela vägen in i mål efter en upploppsduell mot Yippie Chic och Mikael J Andersson.