2017-05-19 22:20

2017-05-19 22:20

Vinster för Goop och Andersson

TRAV: Axevalla

Såväl Olle Goop som Mikael J Andersson vann lopp inom Axevallas V5-spel under fredagskvällen.

Olle körde stallets Fortuna B.R., en fyraårig halvsyster till fjolårets norska derbyvinnaren El Diablo B.R. Dottern till Donato Hanover släpptes till täten i tidigt skede och hade inga problem att stå hem över 2 640 meter vilket gav 20 000 kronor in.

Mikael J Andersson körde likaledes en mycket välstammad häst. Dream Night Palema är en treåring med Hambletonian-vinnaren Muscle Hill som pappa och Dream on Hanover som mamma. Den sistnämnda är helsyster med en annan Hambletonian-vinnare, nämligen Donato Hanover.

Efter att inlett karriären med en andraplats så vann nu den Pär Hedberg-tränade hästen enkelt efter avancemang fram till dödspositionen varvet före mål.

– Jag visste om att ledaren var bra så det var starkt gjort att plocka ner den, sa Andersson som även vann P 21-loppet med Falcao Boko.

Pharaon Face vann V5-inledningen i lag med Linus Svensson. Det efter en mycket fin insats, men överbetyg ska även utdelas till Goop-stallets Mamasan som avslutade 10,8 det sista varvet till andraplatsen i sin årsdebut.

Olle körde stallets Fortuna B.R., en fyraårig halvsyster till fjolårets norska derbyvinnaren El Diablo B.R. Dottern till Donato Hanover släpptes till täten i tidigt skede och hade inga problem att stå hem över 2 640 meter vilket gav 20 000 kronor in.

Mikael J Andersson körde likaledes en mycket välstammad häst. Dream Night Palema är en treåring med Hambletonian-vinnaren Muscle Hill som pappa och Dream on Hanover som mamma. Den sistnämnda är helsyster med en annan Hambletonian-vinnare, nämligen Donato Hanover.

Efter att inlett karriären med en andraplats så vann nu den Pär Hedberg-tränade hästen enkelt efter avancemang fram till dödspositionen varvet före mål.

– Jag visste om att ledaren var bra så det var starkt gjort att plocka ner den, sa Andersson som även vann P 21-loppet med Falcao Boko.

Pharaon Face vann V5-inledningen i lag med Linus Svensson. Det efter en mycket fin insats, men överbetyg ska även utdelas till Goop-stallets Mamasan som avslutade 10,8 det sista varvet till andraplatsen i sin årsdebut.

  • Emil Persson