2017-05-18 22:09

2017-05-18 22:09

Tredje raka för Erwin

TRAV: Åby

Det blev en värmländsk seger på Åby under torsdagskvällen.
Den kom i det tionde loppet genom Erwin, som tränas av Christer SA Karlsson i Årjäng.

Med värmländska ögon fanns bara en häst på plats så utdelningen blev den bästa tänkbara.

Årjängamatören Christer S A Karlsson, 54 år, kom med sin obesegrade Erwin som Stefan Söderkvist styrde till spets med efter ett halvvarv och vann mycket enkelt på nya rekordet 14,9/2 140 voltstart. Därmed har Erwin tre raka.

– Det är en riktigt bra häst som vi väntat med då han är stor, menar Karlsson.

Christer har haft några fina hästar genom åren med Big Alex som den vassaste. Han tjänade 2,1 miljoner kronor.

Stefan Söderkvist höll inte igen med berömmet.

– En jättetrevlig och förnuftig häst som vann på en fin tid, sa han.

Två till Eriksson

Christoffer Eriksson har vunnit åtta lopp på Åby de senaste tävlingsdagarna. Vinsten i Kungapokalen med Diamanten är givetvis den största.

I går skrällde han ordentligt i V4-upplakten med Mackmyra L.A. Bara 138 av 6 348 system överlevde och lade grunden till nästen 24 000 kronor för fyra rätt. Eriksson frälste sju system genom att vinna med favoriten Gomez i den sista avdelningen.

Det blev kvällens mest sevärda race där Christoffer och Johan Untersteiner bakom Cantona America öppnade 07,3/500. Johan fick en het häst på kuppen och kunde inte svara Gomez när Christoffer satte in slutstöten över upploppet. Segertiden 1.13,4/2140 a var en rekordsänkning med drygt tre sekunder.

– Starkt av Gomez att tända till igen efter den tuffa öppningen och sedan ha legat 20 meter bakom Cantona America under merparten av loppet, berömde Christoffer.

Åbys V5:a blev enkel och betalade 748 kronor. Conrad Lugauers Sahara One imponerade och tog en säker vinst på fina 1.11,1/1640a. Bra insatser även av Gomez, Anders Zackrissons 3-åriga sto Beluga West och Stepping Spaceboy som vann för Stefan Söderkvist sedan denne styrt på 700 kvar. Sangria Knight gjorde comeback för Peter Untersteiner och vann på 1.12,7/2140a via open stretch.

Med värmländska ögon fanns bara en häst på plats så utdelningen blev den bästa tänkbara.

Årjängamatören Christer S A Karlsson, 54 år, kom med sin obesegrade Erwin som Stefan Söderkvist styrde till spets med efter ett halvvarv och vann mycket enkelt på nya rekordet 14,9/2 140 voltstart. Därmed har Erwin tre raka.

– Det är en riktigt bra häst som vi väntat med då han är stor, menar Karlsson.

Christer har haft några fina hästar genom åren med Big Alex som den vassaste. Han tjänade 2,1 miljoner kronor.

Stefan Söderkvist höll inte igen med berömmet.

– En jättetrevlig och förnuftig häst som vann på en fin tid, sa han.

Två till Eriksson

Christoffer Eriksson har vunnit åtta lopp på Åby de senaste tävlingsdagarna. Vinsten i Kungapokalen med Diamanten är givetvis den största.

I går skrällde han ordentligt i V4-upplakten med Mackmyra L.A. Bara 138 av 6 348 system överlevde och lade grunden till nästen 24 000 kronor för fyra rätt. Eriksson frälste sju system genom att vinna med favoriten Gomez i den sista avdelningen.

Det blev kvällens mest sevärda race där Christoffer och Johan Untersteiner bakom Cantona America öppnade 07,3/500. Johan fick en het häst på kuppen och kunde inte svara Gomez när Christoffer satte in slutstöten över upploppet. Segertiden 1.13,4/2140 a var en rekordsänkning med drygt tre sekunder.

– Starkt av Gomez att tända till igen efter den tuffa öppningen och sedan ha legat 20 meter bakom Cantona America under merparten av loppet, berömde Christoffer.

Åbys V5:a blev enkel och betalade 748 kronor. Conrad Lugauers Sahara One imponerade och tog en säker vinst på fina 1.11,1/1640a. Bra insatser även av Gomez, Anders Zackrissons 3-åriga sto Beluga West och Stepping Spaceboy som vann för Stefan Söderkvist sedan denne styrt på 700 kvar. Sangria Knight gjorde comeback för Peter Untersteiner och vann på 1.12,7/2140a via open stretch.

  • Matts Olsson