2017-05-16 17:28

2017-05-16 17:28

Glenn H hade premiärvinnaren

TRAV: Åmål

Det var gott om folk på plats när Mörtebol hade årspremiär med ett lunchtrav under tisdagen.

För spelarna blev det en lurig dag då de stora favoriterna Biata inom V4 och M.H.Herkules inom V5 föll tungt.

Årets första vinnare i Åmål blev hemmaekipaget La Viva och Glenn H Persson. Det i Mellerud ägda stoet gav inte megafavoriten Biata skuggan av en chans när hon vann V4-1 från spets.

– Hon är oerhört fartfylld och när hon håller sig så lugn som i dag är hon svårslagen på speed, sa Persson.

Tränar premiärvinnaren gör Malin Gustavsson och äger gör hennes broder Henrik.

Sin tredje raka seger tog Enjoy Avenue i V4-2. Berne Gustavssons urstarke valack kördes iskallt av Per Nilsson som elegant smög med i anfallande ryggar, för att gå till anfall i sista kurvan och växla ner konkurrenterna på nolltid.

Ett riktigt kraftpaket som vi bör få se någon av de närmaste lördagarna på V75.

”Underbar seger”

Åbytränaren Giuseppe Lubrano har gästat Mörtebol många gånger och nu fick han en fullträff när han vann V4-3 med Granat Graff, som tidigare varit mest känd som en ypperlig montèhäst. Han var tidigt i ledningen och sedan aldrig i förlustfara.

– En underbar seger. Han skadades allvarligt och vi var på väg att slakta honom. Jag gav honom en sista chans och nu är han så här fin, sa en överlycklig kusk.

Back in business är Mantoqueen och Magnus Jakobsson. Det bildsköna stoet som ifjol satte banrekord i Åmål har haft en trög säsongsinledning. Nu var det gamla härliga takter när Mantoqueen spårade V4-4 från start till mål i bländande stil och gav aldrig storfavoriten Qourtney Cox på utsidan en chans att gå i närkamp.

V5-omgången började som på V4 att omgångens stora favorit föll. Kallblodet M.H.Herkules, som aldrig förlorat ett lopp, ställde sig själv direkt utanför segerchansen då han felade bort sig. I stället klev landsmannen Tekno Teddy och Odd Arne Sagholen in i leken och svepte tidigt till ledningen där han var omutlig.

En riktig stjärnsmäll levererades av Anna Isabelle Karlsson bakom 27-oddsaren Sir Armani i V5-2. Dom liftade med i kön medan det kördes tufft i ledningen. Globalshowbusiness som gjorde ett kanonlopp i dödens tog över befälet 600 kvar, men när Sir Armani kom som skjuten ur en kanon var det bara att kapitulera.

Hemmaduell

I V5-3 blev det en duell mellan hemmaekipagen Kemas Beauty och Anotherdewey. Kemas Beauty och Magnus Jakobsson hittade till ledningen och fick Glenn H Perssons Anotherdeway på utsidan. Den sistnämnde gjorde ett tappert försök att utmana, men Kemas Beauty drog det längsta strået. Tränar vinnaren gör John Ö Jensen.

Ny fin och välförtjänt hemmaseger tog Adamo Dior och Per Ludvig Nilsen. Adamo Dior var nära en storskräll senast på Färjestad. Nu fick han svepa fältet sista kilometern och gjorde det med bravur, med till synes en pollett sparad på fina tiden 16,2. Äger och tränar gör Ingela Liljestrand–Roth.

Tredje raka hemmasegern tog Cotton Club i V5-finalen. Mikael J Andersson körde resolut till ledningen efter 600 meter och sedan var det mesta av spänningen över då värsta motbudet Alfas Francais felat bort sig.

Årets första vinnare i Åmål blev hemmaekipaget La Viva och Glenn H Persson. Det i Mellerud ägda stoet gav inte megafavoriten Biata skuggan av en chans när hon vann V4-1 från spets.

– Hon är oerhört fartfylld och när hon håller sig så lugn som i dag är hon svårslagen på speed, sa Persson.

Tränar premiärvinnaren gör Malin Gustavsson och äger gör hennes broder Henrik.

Sin tredje raka seger tog Enjoy Avenue i V4-2. Berne Gustavssons urstarke valack kördes iskallt av Per Nilsson som elegant smög med i anfallande ryggar, för att gå till anfall i sista kurvan och växla ner konkurrenterna på nolltid.

Ett riktigt kraftpaket som vi bör få se någon av de närmaste lördagarna på V75.

”Underbar seger”

Åbytränaren Giuseppe Lubrano har gästat Mörtebol många gånger och nu fick han en fullträff när han vann V4-3 med Granat Graff, som tidigare varit mest känd som en ypperlig montèhäst. Han var tidigt i ledningen och sedan aldrig i förlustfara.

– En underbar seger. Han skadades allvarligt och vi var på väg att slakta honom. Jag gav honom en sista chans och nu är han så här fin, sa en överlycklig kusk.

Back in business är Mantoqueen och Magnus Jakobsson. Det bildsköna stoet som ifjol satte banrekord i Åmål har haft en trög säsongsinledning. Nu var det gamla härliga takter när Mantoqueen spårade V4-4 från start till mål i bländande stil och gav aldrig storfavoriten Qourtney Cox på utsidan en chans att gå i närkamp.

V5-omgången började som på V4 att omgångens stora favorit föll. Kallblodet M.H.Herkules, som aldrig förlorat ett lopp, ställde sig själv direkt utanför segerchansen då han felade bort sig. I stället klev landsmannen Tekno Teddy och Odd Arne Sagholen in i leken och svepte tidigt till ledningen där han var omutlig.

En riktig stjärnsmäll levererades av Anna Isabelle Karlsson bakom 27-oddsaren Sir Armani i V5-2. Dom liftade med i kön medan det kördes tufft i ledningen. Globalshowbusiness som gjorde ett kanonlopp i dödens tog över befälet 600 kvar, men när Sir Armani kom som skjuten ur en kanon var det bara att kapitulera.

Hemmaduell

I V5-3 blev det en duell mellan hemmaekipagen Kemas Beauty och Anotherdewey. Kemas Beauty och Magnus Jakobsson hittade till ledningen och fick Glenn H Perssons Anotherdeway på utsidan. Den sistnämnde gjorde ett tappert försök att utmana, men Kemas Beauty drog det längsta strået. Tränar vinnaren gör John Ö Jensen.

Ny fin och välförtjänt hemmaseger tog Adamo Dior och Per Ludvig Nilsen. Adamo Dior var nära en storskräll senast på Färjestad. Nu fick han svepa fältet sista kilometern och gjorde det med bravur, med till synes en pollett sparad på fina tiden 16,2. Äger och tränar gör Ingela Liljestrand–Roth.

Tredje raka hemmasegern tog Cotton Club i V5-finalen. Mikael J Andersson körde resolut till ledningen efter 600 meter och sedan var det mesta av spänningen över då värsta motbudet Alfas Francais felat bort sig.

  • Lasse Pettersson