2017-05-13 06:00

2017-05-13 06:00

Fossens Bonus gör comeback

TRAV: Färjestad måndag. Första start 18.15.

Det är V64-tävlingar på Färjestad på måndag och det är riktigt bra klass på loppen.
Bäst klass håller V64-5 och här gör Magnus Jakobssons Fossens Bonus en intressant comeback.

Fossens Bonus har alltid varit en stjärna och i vintras vann han såväl V75-försök som en final.

I V75-starten på hemmaplan i januari var han inte som bäst och på måndag gör han en högintressant comeback efter ett fyra månader långt tävlingsuppehåll.

– Han har haft lite bekymmer med blodvärdena under våren och det har tagit lite tid. Nu känns han jättefin i jobben, som snabbast har han tränat 1.16 inne på Färjestad för några veckor sedan. Vi har ett bra läge och vi får testa lite från början och se vart vi hamnar. Han är snabb om man laddar med honom men när han öppnade som snabbast i vintras ska man tänka på att han var i toppform och då brukar hästarna öppna snabbare. Det blir skor den här gången, men just på honom är det ingen jättenackdel, säger Magnus Jakobsson.

V64-inledningen innehåller bara åtta hästar, men är en liten pärla med flera talangfulla fyraåringar.

Vi gillade verkligen intrycket på Sharon’s Luck i årsdebuten senast och tror på god chans för en ny framgång för konstellationen Pär Hedberg som tränare med Mikael J Andersson som kusk.

Rank och spelförslag

V64-1

2 Sharon's Luck

1 Daystar

4 Marlon Donvici

7 Coeur de Lion

5 Revenue Lavec

3 Ural

6 Noble Dancer

8 Deepak Am

V64-2

7 Sanda Sinova

10 Enjoy My Doll

6 Clerys Spring D.T.

2 Doris Palema

12 Snella Doc

9 Vicky Victoria

4 Askö Rite On

8 Livi Limit

11 Tindra Star

1 Notre Dame Broline

3 Queen Adina

5 Concetta

V64-3

9 Clara R.C.

3 Cagnes Sur Mer

5 Lookout Kemp

8 Seronera

6 Sparkled Face

1 Turbulence

2 Jula Menuett

7 Top Model

4 Reptilia

V64-4

8 Twigs Ceasar

5 Boynton

10 Ramon Dekkers

6 Aurelio Bob

4 Covered with Dust

1 Dalforno

2 Laza Magic

9 Pharkphumchai

3 Heartbomber

7 Licketyclick

V64-5

4 Fossens Bonus

6 Star Advisor Joli

3 Origo Tilly

8 Next To None Sib

1 Greenleaf Slim

9 Mind Your Face

2 Aghinetti

7 Bear Dancer

5 Quality Questioned

V64-6:

9 Montana Crown

11 Ready Ribb

8 Eddie

2 Global Steffo

12 Tintin

6 Bobbery

3 Global Skipper

7 Smirre Creek

13 Zivertson

4 Milda Andover

1 Estreet Zon

5 Robban M.J.

10 Charming Oreau

Stora V64-systemet (ovan strecket): 5x4x4x3x4x1 = 960 rader. Lilla V64-systemet (halvfet stil): 5x2x1x2x3x1 = 60 rader.

Övriga lopp

Lopp 1: 7 Ofelia Roc, 2 Gagarin, 10 Nosignatall Outs: 9 Global Taxpayer.

Lopp 2: 3 Eskimo Brother, 1 Enzo Am, 6 No April Fool Outs: 2 White Lightning.

Lopp 3: 5 Björlifanner, 8 Guli Komet, 4 Adelinn Outs: 3 Bol Brage.

Lopp 10: 4 Järvsöodin, 3 Hadland Stjernen, 8 Blessomen Outs: 5 Kong Henry.

Lopp 11: 3 Joeson, 5 Joyful Lad, 4 Donna Dixie Outs: 11 You to Luscious.

V64-1

2 Sharon’s Luck gjorde årsdebut i den senaste starten och imponerade rejält. Från fjärde par utvändigt kom det en hastig attack på den sista långsidan och till slut höll hon undan mot Mill Ultra, som kom tillbaka den sista biten. Sharon’s Luck avslutade med 12,3/800 meter och mellan 800 meter och 300 meter från mål gick det i 10-fart. Med det loppet bör hon ha gått framåt i form och trots att hon möter hingstar här får hon vår tipsetta.

1 Daystar kommer tillbaka till svensk mark efter en utflykt till Frankrike. I Sverige är han obesegrad i tre starter och har tidigare, den 30 oktober förra året, försvarat ledningen från ett innerspår bakom bilen.

4 Marlon Donvici var bra vid vinsten på Solvalla och även duktig senast som trea från spets bakom Bålsta Palema och Digital Circle efter att det varit lite körning i inledningen av loppet.

V64-2

7 Sanda Sinova utmanade Adriana Pro i en snabb avslutning senast efter att hon följt med i rygg på denne under loppet. Sanda Sinova har visat fin form, tål att göra jobb på egen hand och körs av en vass kusk - tre faktorer som gör att vi ger henne vår tipsetta.

10 Enjoy My Doll spikade vi senast och hon vann lätt från spets. Hon är dock inte helt lättkörd och körs här av en orutinerad kusk. Bra chans felfri!

V64-3

9 Clara R.C. har körts snällt i årets två starter och kommit med bra avslutningar. I den senaste starten fick hon ett lopp i tredje par invändigt och sköt till bra bakom Mon Petit Cheval, 09,5/400 meter, efter en sen lucka. Den första årssegern är inte långt borta och den kan komma redan här.

3 Cagnes Sur Mer gick i tredjespår sista 1 200 meterna senast och gör Rickard Svanstedt ett annat vägval i den sista kurvan vinner hon med största sannolikhet loppet. Cagnes Sur Mer klarar distansen bra och står fint inne i loppet.

5 Lookout Kemp är kapabel och trots att det är den första starten sedan i januari ses hon med chans.

V64-4

8 Twigs Ceasar gör en intressant debut i Björn Goops regi. Han har visat bra kapacitet i sin tidigare regi och tipsettan känns given, men eftersom det är första starten på åtta månader väljer vi att gardera.

5 Boynton var bra som tvåa i Gävle näst senast även om han hängde på en töm den sista biten. I den senaste starten orkade han inte från spets och även om öppningen var snabb var han inte som bäst för dagen. Normalt segerstrider Boynton i det här loppet.

10 Ramon Dekkers passas i comebacken.

V64-5

4 Fossens Bonus gör en högintressant comeback efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Som snabbast har han tränat 1.16 inne på Färjestad inför den här starten. Fossens Bonus brukar göra bra lopp direkt efter uppehåll, men då han möter flera bra hästar garderar vi.

6 Star Advisor Joli är mycket startsnabb och Kim Eriksson lär göra ett försök att komma till ledningen. Når Star Advisor Joli dit är han dryg att ta sig förbi. Han fungerar även från andra positioner.

3 Origo Tilly har visat en fin tävlingsform under en längre tid och då läget blev bra har han en given plats på V64-kupongen.

V64-6

9 Montana Crown satt fast med sparat som femma i ett V75-lopp näst senast och i den senaste starten hamnade han i dödens inledningsvis i ett hårt tempo. Formen är bättre än raden och i en omgång utan given spik så chansspikar vi.

Fossens Bonus har alltid varit en stjärna och i vintras vann han såväl V75-försök som en final.

I V75-starten på hemmaplan i januari var han inte som bäst och på måndag gör han en högintressant comeback efter ett fyra månader långt tävlingsuppehåll.

– Han har haft lite bekymmer med blodvärdena under våren och det har tagit lite tid. Nu känns han jättefin i jobben, som snabbast har han tränat 1.16 inne på Färjestad för några veckor sedan. Vi har ett bra läge och vi får testa lite från början och se vart vi hamnar. Han är snabb om man laddar med honom men när han öppnade som snabbast i vintras ska man tänka på att han var i toppform och då brukar hästarna öppna snabbare. Det blir skor den här gången, men just på honom är det ingen jättenackdel, säger Magnus Jakobsson.

V64-inledningen innehåller bara åtta hästar, men är en liten pärla med flera talangfulla fyraåringar.

Vi gillade verkligen intrycket på Sharon’s Luck i årsdebuten senast och tror på god chans för en ny framgång för konstellationen Pär Hedberg som tränare med Mikael J Andersson som kusk.

Rank och spelförslag

V64-1

2 Sharon's Luck

1 Daystar

4 Marlon Donvici

7 Coeur de Lion

5 Revenue Lavec

3 Ural

6 Noble Dancer

8 Deepak Am

V64-2

7 Sanda Sinova

10 Enjoy My Doll

6 Clerys Spring D.T.

2 Doris Palema

12 Snella Doc

9 Vicky Victoria

4 Askö Rite On

8 Livi Limit

11 Tindra Star

1 Notre Dame Broline

3 Queen Adina

5 Concetta

V64-3

9 Clara R.C.

3 Cagnes Sur Mer

5 Lookout Kemp

8 Seronera

6 Sparkled Face

1 Turbulence

2 Jula Menuett

7 Top Model

4 Reptilia

V64-4

8 Twigs Ceasar

5 Boynton

10 Ramon Dekkers

6 Aurelio Bob

4 Covered with Dust

1 Dalforno

2 Laza Magic

9 Pharkphumchai

3 Heartbomber

7 Licketyclick

V64-5

4 Fossens Bonus

6 Star Advisor Joli

3 Origo Tilly

8 Next To None Sib

1 Greenleaf Slim

9 Mind Your Face

2 Aghinetti

7 Bear Dancer

5 Quality Questioned

V64-6:

9 Montana Crown

11 Ready Ribb

8 Eddie

2 Global Steffo

12 Tintin

6 Bobbery

3 Global Skipper

7 Smirre Creek

13 Zivertson

4 Milda Andover

1 Estreet Zon

5 Robban M.J.

10 Charming Oreau

Stora V64-systemet (ovan strecket): 5x4x4x3x4x1 = 960 rader. Lilla V64-systemet (halvfet stil): 5x2x1x2x3x1 = 60 rader.

Övriga lopp

Lopp 1: 7 Ofelia Roc, 2 Gagarin, 10 Nosignatall Outs: 9 Global Taxpayer.

Lopp 2: 3 Eskimo Brother, 1 Enzo Am, 6 No April Fool Outs: 2 White Lightning.

Lopp 3: 5 Björlifanner, 8 Guli Komet, 4 Adelinn Outs: 3 Bol Brage.

Lopp 10: 4 Järvsöodin, 3 Hadland Stjernen, 8 Blessomen Outs: 5 Kong Henry.

Lopp 11: 3 Joeson, 5 Joyful Lad, 4 Donna Dixie Outs: 11 You to Luscious.

V64-1

2 Sharon’s Luck gjorde årsdebut i den senaste starten och imponerade rejält. Från fjärde par utvändigt kom det en hastig attack på den sista långsidan och till slut höll hon undan mot Mill Ultra, som kom tillbaka den sista biten. Sharon’s Luck avslutade med 12,3/800 meter och mellan 800 meter och 300 meter från mål gick det i 10-fart. Med det loppet bör hon ha gått framåt i form och trots att hon möter hingstar här får hon vår tipsetta.

1 Daystar kommer tillbaka till svensk mark efter en utflykt till Frankrike. I Sverige är han obesegrad i tre starter och har tidigare, den 30 oktober förra året, försvarat ledningen från ett innerspår bakom bilen.

4 Marlon Donvici var bra vid vinsten på Solvalla och även duktig senast som trea från spets bakom Bålsta Palema och Digital Circle efter att det varit lite körning i inledningen av loppet.

V64-2

7 Sanda Sinova utmanade Adriana Pro i en snabb avslutning senast efter att hon följt med i rygg på denne under loppet. Sanda Sinova har visat fin form, tål att göra jobb på egen hand och körs av en vass kusk - tre faktorer som gör att vi ger henne vår tipsetta.

10 Enjoy My Doll spikade vi senast och hon vann lätt från spets. Hon är dock inte helt lättkörd och körs här av en orutinerad kusk. Bra chans felfri!

V64-3

9 Clara R.C. har körts snällt i årets två starter och kommit med bra avslutningar. I den senaste starten fick hon ett lopp i tredje par invändigt och sköt till bra bakom Mon Petit Cheval, 09,5/400 meter, efter en sen lucka. Den första årssegern är inte långt borta och den kan komma redan här.

3 Cagnes Sur Mer gick i tredjespår sista 1 200 meterna senast och gör Rickard Svanstedt ett annat vägval i den sista kurvan vinner hon med största sannolikhet loppet. Cagnes Sur Mer klarar distansen bra och står fint inne i loppet.

5 Lookout Kemp är kapabel och trots att det är den första starten sedan i januari ses hon med chans.

V64-4

8 Twigs Ceasar gör en intressant debut i Björn Goops regi. Han har visat bra kapacitet i sin tidigare regi och tipsettan känns given, men eftersom det är första starten på åtta månader väljer vi att gardera.

5 Boynton var bra som tvåa i Gävle näst senast även om han hängde på en töm den sista biten. I den senaste starten orkade han inte från spets och även om öppningen var snabb var han inte som bäst för dagen. Normalt segerstrider Boynton i det här loppet.

10 Ramon Dekkers passas i comebacken.

V64-5

4 Fossens Bonus gör en högintressant comeback efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Som snabbast har han tränat 1.16 inne på Färjestad inför den här starten. Fossens Bonus brukar göra bra lopp direkt efter uppehåll, men då han möter flera bra hästar garderar vi.

6 Star Advisor Joli är mycket startsnabb och Kim Eriksson lär göra ett försök att komma till ledningen. Når Star Advisor Joli dit är han dryg att ta sig förbi. Han fungerar även från andra positioner.

3 Origo Tilly har visat en fin tävlingsform under en längre tid och då läget blev bra har han en given plats på V64-kupongen.

V64-6

9 Montana Crown satt fast med sparat som femma i ett V75-lopp näst senast och i den senaste starten hamnade han i dödens inledningsvis i ett hårt tempo. Formen är bättre än raden och i en omgång utan given spik så chansspikar vi.