2017-05-13 06:00

2017-05-13 06:00

Åby

V75 I SISTA STUND

Upploppet: 187 meter.

Väder: halvklart, 16 grader.

Om omgången

Det är dags för ett nytt stortrav på Åby när finalerna av Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal körs under lördagen. Undertecknads vinnare heter Dominion Beach respektive Cash Crowe. Det är hög klass på omgången och vinnaren av Gulddivisionen kommer att få en inbjudan till Elitloppet. Som vanligt när det handlar om Åby ska man tänka på att det är dubbla open stretch på upploppet.

Favoriterna

Bravo Navarone (V75-3) blev senast tvåa i Olympiastayern bakom U.S. Male E.P. efter en stark avslutning, trots att han stumnade lite den sista biten stannade klockan på 10,2/700 meter. Nu kör Christoffer Eriksson och ett offensivt upplägg är att vänta. Det ser ut som en mycket bra segerchans då Zenit Brick fick ett bakspår.

Springfield (V75-6) var senast med i ett kval till Kungapokalen och från spets var han knappt slagen av Deimos Racing och Dominion Beach. Hästar av den kalibern är inte med i det här loppet och från innerspåret håller han normalt ledningen eller öppnar så fort att han inte behöver fastna på innerspår för att sedan ta över ledningen. Springfield är omgångens bästa spik i undertecknads ögon.

Donato E. (V75-2) har visat fin form på slutet med andraplatser bakom M.T.King of Cash och Barkevious Mingo. Från ett springspår med Örjan Kihlström är det förståeligt att han blir favorit, men personligen tycker jag att han ska garderas.

V75-dragen

Gambino Degato (V75-2) hade en iskall uppgift senast men avslutade vasst till tredjeplatsen. Han är ovan vid voltstart men med spår ett bör det fungera. Med minsta klaff är det bra segerchans.

Dominion Beach (V75-7) var tapper som tvåa i kvalet. Nu blir det förmodligen barfota, helstängt huvudlag och jänkarvagn - mycket intressant!

Värmlandshästar

Je T'aime Ruinart (V75-2) är bra för klassen och fick ett fint läge. Bör streckas.

Västerbo Hard Cash (V75-3) ska tävla barfota bak som vid vinsten näst senast. Streckas om man garderar Bravo Navarone.

Upploppet: 187 meter.

Väder: halvklart, 16 grader.

Om omgången

Det är dags för ett nytt stortrav på Åby när finalerna av Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal körs under lördagen. Undertecknads vinnare heter Dominion Beach respektive Cash Crowe. Det är hög klass på omgången och vinnaren av Gulddivisionen kommer att få en inbjudan till Elitloppet. Som vanligt när det handlar om Åby ska man tänka på att det är dubbla open stretch på upploppet.

Favoriterna

Bravo Navarone (V75-3) blev senast tvåa i Olympiastayern bakom U.S. Male E.P. efter en stark avslutning, trots att han stumnade lite den sista biten stannade klockan på 10,2/700 meter. Nu kör Christoffer Eriksson och ett offensivt upplägg är att vänta. Det ser ut som en mycket bra segerchans då Zenit Brick fick ett bakspår.

Springfield (V75-6) var senast med i ett kval till Kungapokalen och från spets var han knappt slagen av Deimos Racing och Dominion Beach. Hästar av den kalibern är inte med i det här loppet och från innerspåret håller han normalt ledningen eller öppnar så fort att han inte behöver fastna på innerspår för att sedan ta över ledningen. Springfield är omgångens bästa spik i undertecknads ögon.

Donato E. (V75-2) har visat fin form på slutet med andraplatser bakom M.T.King of Cash och Barkevious Mingo. Från ett springspår med Örjan Kihlström är det förståeligt att han blir favorit, men personligen tycker jag att han ska garderas.

V75-dragen

Gambino Degato (V75-2) hade en iskall uppgift senast men avslutade vasst till tredjeplatsen. Han är ovan vid voltstart men med spår ett bör det fungera. Med minsta klaff är det bra segerchans.

Dominion Beach (V75-7) var tapper som tvåa i kvalet. Nu blir det förmodligen barfota, helstängt huvudlag och jänkarvagn - mycket intressant!

Värmlandshästar

Je T'aime Ruinart (V75-2) är bra för klassen och fick ett fint läge. Bör streckas.

Västerbo Hard Cash (V75-3) ska tävla barfota bak som vid vinsten näst senast. Streckas om man garderar Bravo Navarone.