2017-04-14 18:52

2017-04-14 20:54

Revansch för Untersteiner

TRAV: V75 på Färjestad

För ett år sedan åkte Peter Untersteiner dit den sista biten med Je t'Amie Express mot Propulsion.
I år tog han revansch i Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips jubileumspokal genom att vinna med Poet Broline på tiden 11,4/1 640 meter.
– Det flöt så lätt för honom idag, det kändes som att vi var ute och joggade, kommenterade Untersteiner.

Poet Broline har ett sylvasst vapen i sin startsnabbhet och han tog ledningen utan problem. På utsidan fick han favoriten Twister Bi och Target Kronos hittade andra par utvändigt från sitt bakspår.

Med de tre mest spelade hästarna i bra positioner var loppet låst och efter startrusningen sjönk tempot till 15-fart en bit och man varvade på 12,6. In på upploppet hade Poet Broline ryckt åt sig ett klart försprång, men Twister Bi kom tillbaka och Poet Broline vann med ett huvuds marginal.

– 200 meter kvar tyckte jag att Twister Bi såg slak ut, men det blev hårt den sista biten. Jag var inte helt hundra på seger när vi skar mållinjen, men Björn Goop var säker på att jag hade vunnit, sa Untersteiner på stallbacken efteråt.

Bara lugna jobb

Poet Broline gjorde årsdebut och att vinna på 11,4 på en kladdig bana imponerar givetvis.

– Han har fått sin vanliga träning i vinter och tre banjobb med 1.21 som snabbast. En årsdebut kan inte vara bättre än såhär. Poet Broline är grymt snabb när startbilen släpper fältet, han accelererar något alldeles onormalt mycket de första 50 meterna. Vi ska i första hand leta femåringslopp framöver för honom.

Twister Bi var tapper som knappt slagen.

– Twister Bi gick ett bra lopp. Det gick lite för långsamt i loppet men han tog in någon centimeter för varje meter på upploppet. Jag hann aldrig få upp någon segerkänsla, kommenterade Björn Goop.

Trea blev Target Kronos.

– Loppet blev väldigt låst och det gick inte att ta något till slut. Vi är inte intresserade av att vara med i Elitloppet med Target Kronos i år, det är för tidigt, men kanske i Sweden Cup, berättade Adrian Kolgjini.

Lätt för Pasithea

Adrian hade redan fått sin storseger den här dagen genom att vinna Folke Hjalmarssons minneslopp med Pasithea Face. Tre tunga strykningar innebar att Pasithea Face blev klar favorit och efter att Adrian kört till ledningen på den första långsidan blev resten av loppet en uppvisning.

– Hon har haft fruktansvärt mycket otur i årgångsloppen och har inte fått sätta pricken över i:et, men det kommer hon att göra för hon är något alldeles extra. Det var tråkigt att de andra ströks för jag hade sett fram emot att besegra dem.

Äger gör förre NWT-medarbetaren och Unibets grundare Anders Ström.

– Jag såg Pasiteha Face som ettåring i hagen. Det var Thomas Moberg som visade mig henne och i dag fyller han 50 år, så jag vill tillägna honom den här segern, sa Ström.

Pasithea Face kommer att starta i Lovely Godivas lopp på Åby om två veckor och sedan fortsätter hennes karriär i USA.

Poet Broline har ett sylvasst vapen i sin startsnabbhet och han tog ledningen utan problem. På utsidan fick han favoriten Twister Bi och Target Kronos hittade andra par utvändigt från sitt bakspår.

Med de tre mest spelade hästarna i bra positioner var loppet låst och efter startrusningen sjönk tempot till 15-fart en bit och man varvade på 12,6. In på upploppet hade Poet Broline ryckt åt sig ett klart försprång, men Twister Bi kom tillbaka och Poet Broline vann med ett huvuds marginal.

– 200 meter kvar tyckte jag att Twister Bi såg slak ut, men det blev hårt den sista biten. Jag var inte helt hundra på seger när vi skar mållinjen, men Björn Goop var säker på att jag hade vunnit, sa Untersteiner på stallbacken efteråt.

Bara lugna jobb

Poet Broline gjorde årsdebut och att vinna på 11,4 på en kladdig bana imponerar givetvis.

– Han har fått sin vanliga träning i vinter och tre banjobb med 1.21 som snabbast. En årsdebut kan inte vara bättre än såhär. Poet Broline är grymt snabb när startbilen släpper fältet, han accelererar något alldeles onormalt mycket de första 50 meterna. Vi ska i första hand leta femåringslopp framöver för honom.

Twister Bi var tapper som knappt slagen.

– Twister Bi gick ett bra lopp. Det gick lite för långsamt i loppet men han tog in någon centimeter för varje meter på upploppet. Jag hann aldrig få upp någon segerkänsla, kommenterade Björn Goop.

Trea blev Target Kronos.

– Loppet blev väldigt låst och det gick inte att ta något till slut. Vi är inte intresserade av att vara med i Elitloppet med Target Kronos i år, det är för tidigt, men kanske i Sweden Cup, berättade Adrian Kolgjini.

Lätt för Pasithea

Adrian hade redan fått sin storseger den här dagen genom att vinna Folke Hjalmarssons minneslopp med Pasithea Face. Tre tunga strykningar innebar att Pasithea Face blev klar favorit och efter att Adrian kört till ledningen på den första långsidan blev resten av loppet en uppvisning.

– Hon har haft fruktansvärt mycket otur i årgångsloppen och har inte fått sätta pricken över i:et, men det kommer hon att göra för hon är något alldeles extra. Det var tråkigt att de andra ströks för jag hade sett fram emot att besegra dem.

Äger gör förre NWT-medarbetaren och Unibets grundare Anders Ström.

– Jag såg Pasiteha Face som ettåring i hagen. Det var Thomas Moberg som visade mig henne och i dag fyller han 50 år, så jag vill tillägna honom den här segern, sa Ström.

Pasithea Face kommer att starta i Lovely Godivas lopp på Åby om två veckor och sedan fortsätter hennes karriär i USA.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.