2017-03-20 22:43

2017-03-20 22:44

Inga problem för Victor A.U.

TRAV: Färjestad

Victor A.U. och Torbjörn Jansson var jättefavoriter vid Färjestads V64-omgång på måndagen.
Favoritanhängarna behövde aldrig vara oroliga utan det blev en lätt seger.
– En jättefin häst som har börjat året otroligt bra, berömde Torbjörn Jansson.

Torbjörn hade siktet inställt på ledningen och den fick Victor A.U. överta av Polar L.B. efter den första kurvan. I den sista kurvan kom rycket och klasskillnaden mellan hästarna blev uppenbar då Victor A.U. lämnade fältet och vann på mycket gångbara 11,8/1 640 meter autostart.

– Jag förstod att de invändiga hästarna skulle kivas om ledningen inledningsvis för att sedan släppa till oss. Victor A.U. är lättkörd och det är aldrig några konstigheter med honom så han ska nog ta sig upp till Gulddivisionen, sa Torbjörn Jansson.

En favoritseger blev det även i V64-2 där Brenne Blissi trots ett lopp utvändigt om ledande Bol Perla kunde koppla greppet och hålla undan för Lome Frikk den sista biten på 26,9/1 640 meter, ett nytt banrekord för utlandsfödda fyraåriga kallblodsston med volt.

Jensen skrällde

I den tredje avdelningen blev det dock ett favoritfall modell större. Favoriten Ottens Dibaba tog ledningen utan problem men tappade travet under slutvarvet och 70 kvar gick det inte längre utan galoppen kom. Det innebar att vinnarhålets Nygårds Diamant och John Ö Jensen kunde smita förbi och vinna till oddset 82,07.

– Det är klart att jag är överraskad att hon vinner. Jag visste att formen var bra, men jag trodde inte att hon skulle slå de här hästarna, sa Jensen.

Jakobsson om favoritgaloppen:

– Den var inte så överraskande, det kändes inte bra redan när vi ökade takten på den sista långsidan. Hon var jättefin förra veckan, men troligtvis blev det lite för täta starter.

I den femte avdelningen körde Kim Eriksson Vanity Blast till ledningen på den första lågsidan och segern blev knapp före en sylvasst spurtande Walkyria Race och Niclas Benzon.

Daniel Redén avslutade V64-raden genom att runda fältet med Stand Bayou från femte par utvändigt före en fint spurtande Bobbery.

Läckra debutanter

I det andra loppet presenterade sig två läckra debutanter. Olle Goop vann från spets med Eskimo Brother och lika bra var måltvåan Enzo Am och Michael Larsson efter en attack från andra par utvändigt på den sista långsidan. Det gick fort till slut, Enzo Am avslutade med 12,7/700 meter och då är det tuffa papper att inte få vinna sin debut...

I det sista loppet tog Jan-Erik Lundkvists Tritolina F. karriärens första seger efter en lucka från tredje par invändigt i den sista kurvan tillsammans med Danne Jansson.

Torbjörn hade siktet inställt på ledningen och den fick Victor A.U. överta av Polar L.B. efter den första kurvan. I den sista kurvan kom rycket och klasskillnaden mellan hästarna blev uppenbar då Victor A.U. lämnade fältet och vann på mycket gångbara 11,8/1 640 meter autostart.

– Jag förstod att de invändiga hästarna skulle kivas om ledningen inledningsvis för att sedan släppa till oss. Victor A.U. är lättkörd och det är aldrig några konstigheter med honom så han ska nog ta sig upp till Gulddivisionen, sa Torbjörn Jansson.

En favoritseger blev det även i V64-2 där Brenne Blissi trots ett lopp utvändigt om ledande Bol Perla kunde koppla greppet och hålla undan för Lome Frikk den sista biten på 26,9/1 640 meter, ett nytt banrekord för utlandsfödda fyraåriga kallblodsston med volt.

Jensen skrällde

I den tredje avdelningen blev det dock ett favoritfall modell större. Favoriten Ottens Dibaba tog ledningen utan problem men tappade travet under slutvarvet och 70 kvar gick det inte längre utan galoppen kom. Det innebar att vinnarhålets Nygårds Diamant och John Ö Jensen kunde smita förbi och vinna till oddset 82,07.

– Det är klart att jag är överraskad att hon vinner. Jag visste att formen var bra, men jag trodde inte att hon skulle slå de här hästarna, sa Jensen.

Jakobsson om favoritgaloppen:

– Den var inte så överraskande, det kändes inte bra redan när vi ökade takten på den sista långsidan. Hon var jättefin förra veckan, men troligtvis blev det lite för täta starter.

I den femte avdelningen körde Kim Eriksson Vanity Blast till ledningen på den första lågsidan och segern blev knapp före en sylvasst spurtande Walkyria Race och Niclas Benzon.

Daniel Redén avslutade V64-raden genom att runda fältet med Stand Bayou från femte par utvändigt före en fint spurtande Bobbery.

Läckra debutanter

I det andra loppet presenterade sig två läckra debutanter. Olle Goop vann från spets med Eskimo Brother och lika bra var måltvåan Enzo Am och Michael Larsson efter en attack från andra par utvändigt på den sista långsidan. Det gick fort till slut, Enzo Am avslutade med 12,7/700 meter och då är det tuffa papper att inte få vinna sin debut...

I det sista loppet tog Jan-Erik Lundkvists Tritolina F. karriärens första seger efter en lucka från tredje par invändigt i den sista kurvan tillsammans med Danne Jansson.